2002 7.3 running rough no power - Ford Powerstroke Diesel Forum
Powerstroke.org is the premier Diesel Truck Forum on the internet. Registered Users do not see the above ads.
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 02-09-2009, 07:06 PM
Powerstroke.org Rookie
 

Join Date: Feb 2009
Posts: 1
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
2002 7.3 running rough no power

i was driving my 2002 7.3 ps down the highway about 70 mph today when i lost all power and started running really rough. i to get to the next exit but didnt make it. the engine re started and ran really rough but doesnt have enough power to drive. then i tried to start it again and it wouldnt start at all. all out of nowhere it was fine before. i have no check engine light. what do you guys think? harness? injectors? cam sensor? anything i should check to narrow it down. thanks
Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
  #2  
Old 02-15-2009, 09:55 PM
Member
 

Join Date: Feb 2009
Posts: 52
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Sounds similar to my problem.

I still have not figured it out.
Reply With Quote Quick reply to this message
  #3  
Old 02-15-2009, 09:59 PM
scuffs *****

 

Join Date: Aug 2008
Location: Oakwood, OH
Posts: 5,272
Thanks: 0
Thanked 9 Times in 3 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Send a message via AIM to Tyler
Puttin my money on CPS
Reply With Quote Quick reply to this message
  #4  
Old 02-15-2009, 10:08 PM
Compression Ignition Addict
 

Join Date: Oct 2007
Posts: 292
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Send a message via AIM to S.S construction
Ya sounds like the cps to me. Does your wait to start light not come on when you turn the key to the on?
Reply With Quote Quick reply to this message
  #5  
Old 02-15-2009, 10:11 PM
Emergency Services
 

Join Date: May 2007
Location: Columbus, OH
Posts: 5,534
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Send a message via AIM to cchase
CPS or UVC harness. have you done the CPS recall?
Reply With Quote Quick reply to this message
  #6  
Old 02-17-2009, 11:19 AM
Powerstroke.org Rookie
 

Join Date: Jul 2008
Location: Tucker, GA
Posts: 8
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
joshbmx1210, any update on this. I had the same problem on a 2000 last night on the way home from FL to ATL. intially thought t was water in the fuel, we would pull off, dump the seperator and roll for a few miles then it would happen again. Let truck cool down, thenit would run fine for lmost an hour then act up again... Noted, that there is an old school SuperChips installed since new, no problems until now, 100k later! Please help!
Reply With Quote Quick reply to this message
  #7  
Old 02-17-2009, 11:36 AM
Other vehicle is an F250
 

Join Date: Jul 2007
Location: N. Pickens County S.C.
Posts: 18,323
Thanks: 0
Thanked 1 Time in 1 Post
Feedback Score: 0 reviews
Check oil level. I let mine get a couple of quarts low (not sure why) and the performance dropped off. Topped it off and all seems to be fine now. When was your last oil/filter change?
Reply With Quote Quick reply to this message
  #8  
Old 02-17-2009, 11:40 AM
International Threat
 

Join Date: May 2006
Location: Elkton, MD
Posts: 13,088
Thanks: 0
Thanked 6 Times in 4 Posts
Feedback Score: 1 reviews
Check oil and pull codes.
Reply With Quote Quick reply to this message
  #9  
Old 02-17-2009, 11:50 AM
Powerstroke.org Rookie
 

Join Date: Jul 2008
Location: Tucker, GA
Posts: 8
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
no code problems here, but we were a quart low.
Reply With Quote Quick reply to this message
  #10  
Old 02-20-2009, 11:46 AM
Powerstroke.org Fanatic
 

Join Date: Oct 2008
Posts: 100
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
truck is doing the same thing!? anyone figure it out?
Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now

In order to be able to post messages on the Ford Powerstroke Diesel Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:

Log-in

Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On



All times are GMT -8. The time now is 03:17 PM.


Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.1
Garage Plus, Vendor Tools vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.

vB.Sponsors