02 7.3 f250 please help - Ford Powerstroke Diesel Forum
Powerstroke.org is the premier Diesel Truck Forum on the internet. Registered Users do not see the above ads.
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 02-06-2009, 12:24 PM
Powerstroke.org Fanatic
 

Join Date: Feb 2009
Posts: 92
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
02 7.3 f250 please help

im new to the deisel world and i recently purchased a 02 7.3 f250 cc 4x4 and it was running a little rouh ford acanned and said the turbo was week and i had one bad injector got that taken care of the trucks still runs a little rough and dies in reverse evry time and sometimes when im stopping at a light or turning into a parking lot but starts right back up no codes though i would appreciate any thoughts im lostand it smokes greyish white smoke
Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
  #2  
Old 02-07-2009, 06:40 AM
Powerstroke.org Fanatic
 

Join Date: Feb 2009
Posts: 92
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
rookie getting no love

thanks guys i appreciated all the help
Reply With Quote Quick reply to this message
  #3  
Old 02-07-2009, 06:54 AM
Compression Ignition Addict
 

Join Date: Jul 2007
Posts: 5,467
Thanks: 2
Thanked 10 Times in 10 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Reply With Quote Quick reply to this message
  #4  
Old 02-07-2009, 07:01 AM
Compression Ignition Addict
 

Join Date: Apr 2007
Location: reading,pennsylvania
Posts: 357
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Send a message via MSN to pinkfloyd
did it die before you had the injector replaced? maybe you have a loose connection somewhere.
Reply With Quote Quick reply to this message
  #5  
Old 02-07-2009, 07:05 AM
Powerstroke.org Fanatic
 

Join Date: Feb 2009
Posts: 92
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
7.3

yeah it seemed like the injector really wasnt the problem a freind of mine told me it was more than likely the valve cover harness to the injectors the code was cyl 2 hi to lo
Reply With Quote Quick reply to this message
  #6  
Old 02-07-2009, 07:13 AM
Serving Our Country!
 

Join Date: Mar 2008
Location: Mount Washington KY
Posts: 435
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Stalling and starting right back up sure sounds like a CPS
Reply With Quote Quick reply to this message
  #7  
Old 02-07-2009, 07:15 AM
Powerstroke.org Fanatic
 

Join Date: Feb 2009
Posts: 92
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
cps sensor

would that cause the smoking too
Reply With Quote Quick reply to this message
  #8  
Old 02-07-2009, 07:20 AM
Serving Our Country!
 

Join Date: Mar 2008
Location: Mount Washington KY
Posts: 435
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
I would think its possible, but whats funny about your situation is every time in reverse it stalls, i would check the UVC first, you may have a bad harness. With no codes its hard to tell and I don't like just throwing parts at problems, but the CPS is cheap now and you should carry a spare anyway.
Reply With Quote Quick reply to this message
  #9  
Old 02-07-2009, 07:26 AM
Powerstroke.org Fanatic
 

Join Date: Feb 2009
Posts: 92
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
no codes

the bad thing is i really need to put some miles to get the code to come on but im in fear of being stranded imediatley after the new injector was in i took it to the shop to get the trouble codes scanned and the same 2 cyl hi lo ncode was on and thats when they told me it was probably the valve cover but the code didnt come back on on the way home but you are riht ill grab a cps sensor
Reply With Quote Quick reply to this message
  #10  
Old 02-07-2009, 07:28 AM
Compression Ignition Addict
 

Join Date: Apr 2007
Location: reading,pennsylvania
Posts: 357
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Send a message via MSN to pinkfloyd
Quote:
Originally Posted by 4ds4me View Post
but whats funny about your situation is every time in reverse it stalls,.
i agree that is wierd and it is hard to tell without codes.
Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now

In order to be able to post messages on the Ford Powerstroke Diesel Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
User Name:
If you do not want to register, fill this field only and the name will be used as user name for your post.
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:

Log-in

Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On



All times are GMT -8. The time now is 04:24 AM.


Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.1
Garage Plus, Vendor Tools vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.

vB.Sponsors