7.3 died and wonky guages! - Ford Powerstroke Diesel Forum
User Tag List

LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 1 Old 01-23-2009, 04:43 PM Thread Starter
Powerstroke.org Rookie
Join Date: Jan 2009
Posts: 1
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Exclamation 7.3 died and wonky guages!

My later '99 7.3 starts perfectly, runs perfectly. The other day leaving work, one of the batteries seemed to have drained. It was a bit sluggish but started on the one. I stopped on the way home, and hesitently shut of my truck. when i went to re-start it 10-15mins later, it wouldn't start. I jumped it with another truck, started right up. (lead polarity was correct) Didn't notice anything funny. I let it idle while i moved trucks around and when i went back my guage lights were off. as i drove away all waring lights started to flicker, relays were clicking, but motor ran fine. truck ran fine for .5km turned on the on ramp to the highway and it just died as i applied power. towed home now the guages show random positions, and starter solenoid just clicks and the guages are still acting up. Batteries 10months old same as alt. cps changed 8months ago checked main fuses and they were all good. any ideas?
Shoemaker7.3 is offline  
Sponsored Links

Quick Reply

Register Now

In order to be able to post messages on the Ford Powerstroke Diesel Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:


Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.

Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode

Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome