97 cranks but no start, no wait to start - Ford Powerstroke Diesel Forum
Powerstroke.org is the premier Diesel Truck Forum on the internet. Registered Users do not see the above ads.
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 01-20-2009, 03:32 PM
Powerstroke.org Rookie
 

Join Date: Jan 2009
Posts: 1
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
97 cranks but no start, no wait to start

i let the truck sit for a two weeks in the cold and the batteries died i jumped
it and it ran fine. my wife let it at work over night and it died again. jumped it and was driving home and the throttle started cutting in and out, got home and had to park alone the road because are hill of a driveway was covered in ice. I needed the truck this morning so i got up early to start it before batteries died. It started up, check engine came on, rpm jumped around.
when i went to turn on the high idle it stalled. When i tried to restart it
it cranked, didn't start, and the wait to start won't come on. I did replace the batteries today and a new fuel filter just to be safe, but i need to get if off the side of the road and i need it to go get hay. Thanks for any help!
Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
  #2  
Old 01-24-2009, 10:36 AM
Compression Ignition Addict
 

Join Date: Jul 2006
Location: Covington Tennessee
Posts: 450
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Have you checked the fuses under the hood? Sounds as if the fuel bowl heater might have shroted. If fuse 22 is blown try unplugging the heater( Theres a wire about 1/2 to2/3 the way down the the drivers side ) them replace the fuse and that might get you back onthe road.
Reply With Quote Quick reply to this message
  #3  
Old 01-27-2009, 01:11 PM
Compression Ignition Addict
 

Join Date: Jan 2009
Location: Waukesha
Posts: 154
Thanks: 2
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
i have the same problem. need help!!!!
Reply With Quote Quick reply to this message
  #4  
Old 01-27-2009, 01:12 PM
Compression Ignition Addict
 

Join Date: Jan 2009
Location: Waukesha
Posts: 154
Thanks: 2
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
not a fuse issue. i was doing the high idle mod and then nothing. think its gp controller not gpr. check eng light is on and no wait to start. did you get your running yet bud??
Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now

In order to be able to post messages on the Ford Powerstroke Diesel Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
User Name:
If you do not want to register, fill this field only and the name will be used as user name for your post.
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:

Log-in

Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On



All times are GMT -8. The time now is 01:22 PM.


Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.1
Garage Plus, Vendor Tools vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.

vB.Sponsors