05 6.0 raw diesel smoke - Ford Powerstroke Diesel Forum
Powerstroke.org is the premier Diesel Truck Forum on the internet. Registered Users do not see the above ads.
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 06-21-2014, 02:37 PM
Powerstroke.org Rookie
 

Join Date: Jun 2014
Posts: 5
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
05 6.0 raw diesel smoke

Ok so I was mudding a couple weeks ago and sucked water in through my intake and through the turbo my truck bogged down and eventually died. After about an hr we finally got it started and it blew white smoke like crazy until at operating temp now a couple thousand miles later and all new 8 injectors it still blows white smoke and misfires at start up IT'S NOT COOLANT EGR OR HEAD GASKETS HAVNT ADDED A DROP SINCE I BOUGHT THE TRUCK 3 YEARS AGO anyways it's raw diesel and only until operating temp then it's fine I did notice more turbo lag and a loss of power it also bucks while coasting/ braking up to red lights less than 5 mph I have put new glow plugs and new injectors it's not throwing any codes I am starting to really wonder what I have done to it maybe a valve or possible glazed cylinder but if that's the case I would think it would be missing all the time not just at start up
Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
  #2  
Old 06-22-2014, 09:08 PM
Compression Ignition Addict
 

Join Date: Apr 2013
Posts: 499
Thanks: 0
Thanked 19 Times in 19 Posts
Feedback Score: 0 reviews
you have what is called STICTION ISSUES.

how long do the injector or in injectors miss.
Reply With Quote Quick reply to this message
  #3  
Old 06-22-2014, 11:49 PM
Powerstroke.org Rookie
 

Join Date: Jun 2014
Posts: 5
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Generally until right at operating temp
Reply With Quote Quick reply to this message
  #4  
Old 06-23-2014, 12:57 AM
Compression Ignition Addict
 

Join Date: Apr 2013
Posts: 499
Thanks: 0
Thanked 19 Times in 19 Posts
Feedback Score: 0 reviews
well you can pull the injectors and remove the spool valve and use a very light abrasive
to polish and put back in.but you could also get some rev x or other lubricant and see if it cures your problem.
Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now

In order to be able to post messages on the Ford Powerstroke Diesel Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:

Log-in

Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On



All times are GMT -8. The time now is 05:01 PM.


Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.1
Garage Plus, Vendor Tools vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.

vB.Sponsors