Truck runs rough after 5-10 miles - Ford Powerstroke Diesel Forum
Powerstroke.org is the premier Diesel Truck Forum on the internet. Registered Users do not see the above ads.
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 11-30-2008, 01:10 PM
Powerstroke.org Rookie
 

Join Date: Nov 2008
Posts: 4
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Truck runs rough after 5-10 miles

I have a 96 f250 that I dont use every day. I had a problem where it would start and run fine or 5-10 miles (almost warm) and then stutter like it was starving for fuel. I could keep it running and it would smoothe out and be fine the rest of the day. I replaced the fuel filter and it still did this. This morning it stuttered and died and it will not restart. When I crank it over I can hear a loud ticking noise. Any help would be great.
Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
  #2  
Old 11-30-2008, 06:01 PM
Member
 

Join Date: Sep 2008
Posts: 53
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
sounds like a cps, when you crank it over does the tach move?
Reply With Quote Quick reply to this message
  #3  
Old 11-30-2008, 06:56 PM
Powerstroke.org Rookie
 

Join Date: Nov 2008
Posts: 4
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
I towed it to my father-in-laws so Im not sure if the tach moves. I will try to check it in the morning.
Reply With Quote Quick reply to this message
  #4  
Old 12-01-2008, 06:33 PM
Powerstroke.org Rookie
 

Join Date: Nov 2008
Posts: 4
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Tach does not move. Will have cps tomorrow.
Reply With Quote Quick reply to this message
  #5  
Old 12-01-2008, 06:46 PM
Compression Ignition Addict
 

Join Date: Jan 2007
Location: Santa Rosa, CA
Posts: 2,026
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Quote:
Originally Posted by bdraggin View Post
Tach does not move. Will have cps tomorrow.
$30ish at the stealership. my CPS went out November, 2007.
Reply With Quote Quick reply to this message
  #6  
Old 12-03-2008, 11:28 AM
Powerstroke.org Rookie
 

Join Date: Nov 2008
Posts: 4
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Put cps in at lunch today. Still does not start. Tach does not move. Could they possibly given me the wron one? f4tz-12k073-c was the sensor for truck manufactured in 2-96
Reply With Quote Quick reply to this message
  #7  
Old 12-03-2008, 03:32 PM
Compression Ignition Addict
 

Join Date: Jan 2007
Location: Santa Rosa, CA
Posts: 2,026
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
have you checked your fuses?? a blown fuse for the computer will give you the same symptoms.
Reply With Quote Quick reply to this message
  #8  
Old 12-03-2008, 05:33 PM
Member
 

Join Date: Sep 2008
Posts: 53
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
I have to agree, check all your fuses and relays, replace the relays if in question, there is one relay for your pcm and another for your idm
Reply With Quote Quick reply to this message
  #9  
Old 12-03-2008, 05:41 PM
Serving Our Country!

 

Join Date: Nov 2008
Location: virginia beach, VA but my mind is on Georgia
Posts: 1,227
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Have you changed your crank sensor if not i would its about $25 mine did the same thing an thats what it was its really common for these trucks i always carry one with me cause they go out at the worst time.
Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now

In order to be able to post messages on the Ford Powerstroke Diesel Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:

Log-in

Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On



All times are GMT -8. The time now is 06:39 AM.


Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.1
Garage Plus, Vendor Tools vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.

vB.Sponsors