Fuel pump?????? - Ford Powerstroke Diesel Forum
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 5 Old 11-19-2008, 10:16 AM Thread Starter
Powerstroke.org Fanatic
 
Join Date: Oct 2008
Posts: 132
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Mentioned: 0 Post(s)
Quoted: 0 Post(s)
Feedback Score: 0 reviews
Fuel pump??????

Hey i replaced the pump on my 2000 7.3, and the fitting for the return line on fuel bowl(top line on drivers side) that fitting had a small leak but ford didnt have the parts and had to order. i put 50mi on truck and while i was driving it it started to lose power, fast. so i pulled over and pump was whining LOUD, and if i tried to prime it like 10 times it would let out a sputter and die, so replaced pump again and replaced seal so no leak, and it still wont start, pump is making a clicking noise, and is burning hot. If i prime it like 20 times it stumbles, blows a lot of white smoke and dies. Im pretty sure it's got fuel up there because i did pump before i did the seal and it was leaking a lil. HELP!
FL_SmokinPSD is offline  
post #2 of 5 Old 11-19-2008, 11:51 AM Thread Starter
Powerstroke.org Fanatic
 
Join Date: Oct 2008
Posts: 132
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Mentioned: 0 Post(s)
Quoted: 0 Post(s)
Feedback Score: 0 reviews
SHOULD I TRY REPLACING THE PUMP AGAIN? or is there something else i should look at?
FL_SmokinPSD is offline  
post #3 of 5 Old 11-19-2008, 11:56 AM
Premium Member
 
Join Date: Jun 2008
Location: Around
Posts: 1,042
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Mentioned: 0 Post(s)
Quoted: 0 Post(s)
Feedback Score: 0 reviews
psd

if your burning up pumps.there is something clogging the fuel line.to make the pump to over work its self.its most of the time the pick up tube in tank.or selecter switch.get that fixed first.then think about pump.
outlawdiesel is offline  
post #4 of 5 Old 11-19-2008, 02:27 PM Thread Starter
Powerstroke.org Fanatic
 
Join Date: Oct 2008
Posts: 132
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Mentioned: 0 Post(s)
Quoted: 0 Post(s)
Feedback Score: 0 reviews
What about maybe air getting into the lines from quick disconnect, or in tank?

Also how long should pump stay running when i turn key to acc to prime? it stays on for like 20-30 seconds evertime, i thought it had a pressure sensor, or am i wrong
FL_SmokinPSD is offline  
post #5 of 5 Old 11-19-2008, 04:30 PM Thread Starter
Powerstroke.org Fanatic
 
Join Date: Oct 2008
Posts: 132
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Mentioned: 0 Post(s)
Quoted: 0 Post(s)
Feedback Score: 0 reviews
Okay so get this, i got a piece of tube and a gas can filled with diesel, disconnected the back line on the pump, and attached hose. it started right up ran rough for a min blew alot of white smoke, smoothed out a lil. Then i reconnect hose from tank and start it, drove around the block let it idle for like 15min, and it runs. BUT it feels different, it did a nice hole shot, but when driving and i hit the gas it feels like i lost power.....maybe damaged pump?

Now the question is why wouldnt it prime from pump.....???? ideas????

The connection on the pump from the tank looked a lil wet but not 100% sure if leaking or from install. ...



and to top t off on the way out of the driveway i ran over a screw, i herd it clicking on the road and my dumba$$ does a burn out and rips it out, now my truck runs but i got a flat,lol
FL_SmokinPSD is offline  
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Ford Powerstroke Diesel Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in









Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome