no throttle on '97 PS - Ford Powerstroke Diesel Forum
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 10 Old 11-03-2008, 09:46 AM Thread Starter
Powerstroke.org Rookie
 
Join Date: Dec 2006
Location: north fork,ca.
Posts: 20
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Mentioned: 0 Post(s)
Quoted: 0 Post(s)
Feedback Score: 0 reviews
no throttle on '97 PS

Started up my '97 F250 PS this morning as usual.Let idle for a few minutes to warm up.When I went to take off it had no throttle at all.It was working fine when I shut it off last night.Changed fuel filter,checked fuses,and bled off fuel/water seperator still nothing.Will idle all day long but no throttle.I need truck right away to haul my 20'gooseneck full of xmas trees out of the mts.before it snows tonite.
whitechief is offline  
post #2 of 10 Old 11-03-2008, 12:41 PM
Compression Ignition Addict
 
95PDXLT's Avatar
 
Join Date: Feb 2007
Location: quebec,canada
Posts: 335
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Mentioned: 0 Post(s)
Quoted: 0 Post(s)
Feedback Score: 0 reviews
Does it idle ok just no power, or is it just dead, or ok 1 min dead again the next?

70 Dodge Charger R/T
97 ram 2500 cc 12v 4x4 5 speed turned up pump,4 inch straight pipe
89 GT Mustang 357W vic jr heads/intake, proform 750 Carb tremec 5 speed, 31 spline diff 4.10 rear, complete drag suspension, Mega bite sr lowers ect Sold
95PDXLT is offline  
post #3 of 10 Old 11-03-2008, 12:50 PM
Premium Member
 
Join Date: Jun 2008
Location: Around
Posts: 1,042
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Mentioned: 0 Post(s)
Quoted: 0 Post(s)
Feedback Score: 0 reviews
psd

check the sensor on your foot pedel
outlawdiesel is offline  
post #4 of 10 Old 11-03-2008, 03:40 PM
Member
 
shook08's Avatar
 
Join Date: Nov 2006
Location: Virginia Beach, Virginia
Posts: 58
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Mentioned: 0 Post(s)
Quoted: 0 Post(s)
Feedback Score: 0 reviews
Are your gages working? I lost my gages and throttle it was a fuse had to check the fuses 3 time before I found it.
shook08 is offline  
post #5 of 10 Old 11-03-2008, 03:47 PM
Compression Ignition Addict
 
sldghamr's Avatar
 
Join Date: Jan 2007
Location: Santa Rosa, CA
Posts: 2,026
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Mentioned: 0 Post(s)
Quoted: 0 Post(s)
Feedback Score: 0 reviews
check engine light coming on??

if you see a light at the end of the tunnel, it's probably just a photon torpedo
sldghamr is offline  
post #6 of 10 Old 11-04-2008, 04:51 AM Thread Starter
Powerstroke.org Rookie
 
Join Date: Dec 2006
Location: north fork,ca.
Posts: 20
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Mentioned: 0 Post(s)
Quoted: 0 Post(s)
Feedback Score: 0 reviews
Quote:
Originally Posted by 95PDXLT View Post
Does it idle ok just no power, or is it just dead, or ok 1 min dead again the next?
Idles fine just no power
whitechief is offline  
post #7 of 10 Old 11-04-2008, 04:52 AM Thread Starter
Powerstroke.org Rookie
 
Join Date: Dec 2006
Location: north fork,ca.
Posts: 20
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Mentioned: 0 Post(s)
Quoted: 0 Post(s)
Feedback Score: 0 reviews
Quote:
Originally Posted by shook08 View Post
Are your gages working? I lost my gages and throttle it was a fuse had to check the fuses 3 time before I found it.
Guages all work
whitechief is offline  
post #8 of 10 Old 11-20-2008, 12:44 AM
Powerstroke.org Fanatic
 
alaskan9294's Avatar
 
Join Date: Nov 2008
Location: Chesterton, IN
Posts: 95
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Mentioned: 0 Post(s)
Quoted: 0 Post(s)
Feedback Score: 0 reviews
more than likely the fuel pedal sensor died. ohm it out and check for voltage if you want to be positive.
alaskan9294 is offline  
post #9 of 10 Old 11-21-2008, 06:29 AM
Member
 
DUK TRUK's Avatar
 
Join Date: Nov 2008
Posts: 54
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Mentioned: 0 Post(s)
Quoted: 0 Post(s)
Feedback Score: 0 reviews
I had this happen to me in my 99 F-350. It was a fuse. It is the start of the wires going to the overdrive button on the shifter shorting out. You might want to tear into the shifter to check those wires just to be safe.
DUK TRUK is offline  
post #10 of 10 Old 11-21-2008, 06:47 AM
Member
 
captnflooradies's Avatar
 
Join Date: Oct 2008
Location: jupiter FLorida
Posts: 77
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Mentioned: 0 Post(s)
Quoted: 0 Post(s)
Feedback Score: 0 reviews
Quote:
Originally Posted by DUK TRUK View Post
I had this happen to me in my 99 F-350. It was a fuse. It is the start of the wires going to the overdrive button on the shifter shorting out. You might want to tear into the shifter to check those wires just to be safe.
ya i had the same problem on my o2 it was one little over drive wire,took the shifter off and wraped electrical tape on the wire and it was good to go
captnflooradies is offline  
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Ford Powerstroke Diesel Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in









Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome