2000 7.3 runs ruff and has no power. - Ford Powerstroke Diesel Forum
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 10 Old 07-28-2008, 03:39 PM Thread Starter
Powerstroke.org Rookie
 
Join Date: Sep 2007
Posts: 17
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Mentioned: 0 Post(s)
Quoted: 0 Post(s)
Feedback Score: 0 reviews
2000 7.3 runs ruff and has no power.

My 2000 7.3 was running good then it startered missing and loss power and turned off.Replaced icp and ipr and truck started.It ran good for about an hour then it started missing and loss power.I have also change the air filter and fuel filter and cleaned fuel filter bowl that had dirt and rust but that didnt help and it does not have a check engine light on.I hope somebody can help.
outlaw7.3 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 10 Old 07-28-2008, 03:52 PM
Compression Ignition Addict
 
sldghamr's Avatar
 
Join Date: Jan 2007
Location: Santa Rosa, CA
Posts: 2,026
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Mentioned: 0 Post(s)
Quoted: 0 Post(s)
Feedback Score: 0 reviews
i had a similar problem a few months ago, ended up being the IDM was bad. get it scanned the next this happens.

if you see a light at the end of the tunnel, it's probably just a photon torpedo
sldghamr is offline  
post #3 of 10 Old 07-28-2008, 04:29 PM Thread Starter
Powerstroke.org Rookie
 
Join Date: Sep 2007
Posts: 17
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Mentioned: 0 Post(s)
Quoted: 0 Post(s)
Feedback Score: 0 reviews
I let it run by itself and it stop missing and ran good for about 20 min then it turned off and does not start.I noticed that the oil presure gauge does not move when im cranking it
outlaw7.3 is offline  
post #4 of 10 Old 07-28-2008, 04:33 PM
Compression Ignition Addict
 
460+'s Avatar
 
Join Date: Oct 2007
Location: Liberty,In
Posts: 767
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Mentioned: 0 Post(s)
Quoted: 0 Post(s)
Feedback Score: 0 reviews
Check the oil level, if its low enough it wont run properly and could be part of the problem. I would definatly have it scaned also.

99 F350 4x4 dually
7.3 w/K&N af
4" exh into 6" Aussies stacks
4"lift &35" tires
CC mod HP crossover line
Beans stage II 120hp injectors
D66 turbo
ITP regulated return
reburn on TS= 25,high idle,60,100,120,140hp
updated ecm (2000 model)
Dyno#'s 360hp and 965 ft lbs trq
To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.


To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
460+ is offline  
post #5 of 10 Old 07-28-2008, 04:43 PM Thread Starter
Powerstroke.org Rookie
 
Join Date: Sep 2007
Posts: 17
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Mentioned: 0 Post(s)
Quoted: 0 Post(s)
Feedback Score: 0 reviews
oil leval is at full line and im going to scan it tomarrow
outlaw7.3 is offline  
post #6 of 10 Old 07-28-2008, 04:44 PM
Compression Ignition Addict
 
boots16's Avatar
 
Join Date: Mar 2008
Posts: 154
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Mentioned: 0 Post(s)
Quoted: 0 Post(s)
Feedback Score: 0 reviews
have you replaced your cps on it yet?
boots16 is offline  
post #7 of 10 Old 07-30-2008, 09:39 AM Thread Starter
Powerstroke.org Rookie
 
Join Date: Sep 2007
Posts: 17
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Mentioned: 0 Post(s)
Quoted: 0 Post(s)
Feedback Score: 0 reviews
Well had truck scaned and code po603 internal control module kam error can any body help
outlaw7.3 is offline  
post #8 of 10 Old 07-30-2008, 09:53 AM
ADMIN AND TECH


 
SCUFFY828's Avatar
 
Join Date: Oct 2006
Location: winston salem north carolina
Posts: 9,318
Thanks: 0
Thanked 11 Times in 11 Posts
Mentioned: 0 Post(s)
Quoted: 1 Post(s)
Feedback Score: 0 reviews
p0603 wont cause your problem, just tells me you might have pulled programmer out or changed programs , have you checked fuel pressure


To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.

To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.

ITS STOCK
SCUFFY828 is offline  
post #9 of 10 Old 07-30-2008, 04:04 PM Thread Starter
Powerstroke.org Rookie
 
Join Date: Sep 2007
Posts: 17
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Mentioned: 0 Post(s)
Quoted: 0 Post(s)
Feedback Score: 0 reviews
I charged the batterys up good and i removed the fuel fuel filter lid and alot of air came out.I primeed filter with key on and it turned on and i let it sit for about 30 min and drove it.It didnt turn off but twice it loss power and then it came back no codes im guessing its getting air someware but dont know where.
outlaw7.3 is offline  
post #10 of 10 Old 07-31-2008, 04:31 PM
Jon
Guest
 
Posts: n/a
Mentioned: Post(s)
Quoted: Post(s)
What?

Quote:
Originally Posted by SCUFFY828 View Post
p0603 wont cause your problem, just tells me you might have pulled programmer out or changed programs?
What? I dont believe that anyone can tell if I have a programmer in my truck. Thats a bunch of hooey!
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Ford Powerstroke Diesel Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in









Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome