'95 f250 powerstroke big acceleration problem - Ford Powerstroke Diesel Forum
User Tag List

 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 4 Old 04-04-2008, 06:45 AM Thread Starter
Powerstroke.org Rookie
 
Join Date: Apr 2008
Posts: 5
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
'95 f250 powerstroke big acceleration problem

Major issue with '95 F250 250,000 miles. runs great under 40 mph. no smoke ever. Once I accelerate to 50 mph, such as when getting on the interstate, engine vibrates to the point of almost hoping out of truck and loses all power. I had to stop on the side of the road controlling idle for it not to stall. After about 3 minutes can continue on but if I reach 50 mph same thing happens. Barely made to a shop's parking lot last night and waiting for them to open this morning. Any ideas what this might be. I need the truck Monday morning.

Thanks
jorosal is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 4 Old 04-04-2008, 08:05 AM
Banned
 
Join Date: Nov 2007
Location: Los Gatos CA
Posts: 733
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Fuel flow problem. Restriction in filter or pressure regulator, fuel pickup in tank, weak fuel pump etc.
Diesel Monkey is offline  
post #3 of 4 Old 04-04-2008, 08:20 AM
Compression Ignition Addict
 
bucwheat's Avatar
 
Join Date: Sep 2007
Location: Evans,Ga.
Posts: 1,732
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Thanks: 0
Thanked 1 Time in 1 Post
Feedback Score: 0 reviews
Fuel restriction problem
bucwheat is offline  
post #4 of 4 Old 04-05-2008, 08:22 PM Thread Starter
Powerstroke.org Rookie
 
Join Date: Apr 2008
Posts: 5
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Thanks for the Help

Update:

I changed air filter, fuel filter, cam position sensor, neutral safety switch and same symptoms. I discovered that I have no problem at all if I use the rear tank and not the front one. Therefore my problem occurs only when using the front tank on a dual tank system.
jorosal is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Ford Powerstroke Diesel Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in









Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome