URGENT OBS HELP! - Ford Powerstroke Diesel Forum
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 9 Old 04-02-2008, 09:27 PM Thread Starter
Compression Ignition Addict
 
97bluestroker's Avatar
 
Join Date: Dec 2007
Location: NorCal
Posts: 434
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Mentioned: 0 Post(s)
Quoted: 0 Post(s)
Feedback Score: 0 reviews
Send a message via AIM to 97bluestroker
URGENT OBS HELP!

Ok here's my story... last summer my 97 PSD had an issue starting, fixed it, now it's happening again!!! every once in a while it just wouldn't start. it would crank but not fire. checked all of the typical things, batteries etc... When cranking relay #4 (under the hood drivers side) would make a loud cranking noise. Also, i could tell when it wasn't going to start because the wait to start light would not come on. Also, when it wasn't going to start, the typical "dinging" that occurs when the glow plugs are warming up sounded distorted. It eventually starts but you have to wait awhile before it will. All of this is happening randomly again! Except, this time, when I can get it started the emergency brake and ABS light remains on when I'm driving, and when I go to start it and it won't start my overdrive light OFF is on. WHAT IS HAPPENING?? Last summer we tracked it back to the alternator and it ended up that one of the wires was wiggling loose.... checked them tonight when this happened and they're ok HELP

'97 F250 HD PSD, 4x4, Auto, Ext Cab, LB, 4" Lift, Tint, 80/120 hp DP Tuner, Straight Piped, AFE Stage 2 Air Intake w/ Pro-Guard 7, Aftermarket Intercooler, SpecRite Dual Disk Torque Converter, Pumped Up Tranny w/ Transgo Kit, MagHytec Deep Tranny Pan, Pyro, Boost and Tranny Temp Autometer Gauges, Pro Comp Adjustable Shocks, 305/70/16 BFG Mud Terrains on Weld Rims, Spray on Bedliner, Flip Down DVD Player
To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
97bluestroker is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 9 Old 04-03-2008, 10:15 AM Thread Starter
Compression Ignition Addict
 
97bluestroker's Avatar
 
Join Date: Dec 2007
Location: NorCal
Posts: 434
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Mentioned: 0 Post(s)
Quoted: 0 Post(s)
Feedback Score: 0 reviews
Send a message via AIM to 97bluestroker
Bump Bump...

'97 F250 HD PSD, 4x4, Auto, Ext Cab, LB, 4" Lift, Tint, 80/120 hp DP Tuner, Straight Piped, AFE Stage 2 Air Intake w/ Pro-Guard 7, Aftermarket Intercooler, SpecRite Dual Disk Torque Converter, Pumped Up Tranny w/ Transgo Kit, MagHytec Deep Tranny Pan, Pyro, Boost and Tranny Temp Autometer Gauges, Pro Comp Adjustable Shocks, 305/70/16 BFG Mud Terrains on Weld Rims, Spray on Bedliner, Flip Down DVD Player
To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
97bluestroker is offline  
post #3 of 9 Old 04-03-2008, 10:27 AM
Infidel

 
TexasR.N.'s Avatar
 
Join Date: Jun 2006
Location: Texas
Posts: 5,166
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Mentioned: 0 Post(s)
Quoted: 0 Post(s)
Feedback Score: 0 reviews
When you say you checked the batteries, does that include the cables? Making sure they have a tight connection? Can you take the alternator off and take it to a local auto parts store and have it tested?
Craig

Remember Ft. Hood

And never forget who did it


To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
Religion of peace my жопа


Quote:
Originally Posted by JK23112 View Post

Ah, we can lead a man to knowledge.....but we can't make him think.
TexasR.N. is offline  
post #4 of 9 Old 04-03-2008, 10:39 AM Thread Starter
Compression Ignition Addict
 
97bluestroker's Avatar
 
Join Date: Dec 2007
Location: NorCal
Posts: 434
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Mentioned: 0 Post(s)
Quoted: 0 Post(s)
Feedback Score: 0 reviews
Send a message via AIM to 97bluestroker
alternator is brand new... batteries are great with clean connections and batteries are charging when running... i think i've narrowed it down to the icp (injection control pressure sensor) which is also called the injection pressure regulator. it's cranking great but just doesn't fire... this is so frustrating!

'97 F250 HD PSD, 4x4, Auto, Ext Cab, LB, 4" Lift, Tint, 80/120 hp DP Tuner, Straight Piped, AFE Stage 2 Air Intake w/ Pro-Guard 7, Aftermarket Intercooler, SpecRite Dual Disk Torque Converter, Pumped Up Tranny w/ Transgo Kit, MagHytec Deep Tranny Pan, Pyro, Boost and Tranny Temp Autometer Gauges, Pro Comp Adjustable Shocks, 305/70/16 BFG Mud Terrains on Weld Rims, Spray on Bedliner, Flip Down DVD Player
To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
97bluestroker is offline  
post #5 of 9 Old 04-03-2008, 10:41 AM Thread Starter
Compression Ignition Addict
 
97bluestroker's Avatar
 
Join Date: Dec 2007
Location: NorCal
Posts: 434
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Mentioned: 0 Post(s)
Quoted: 0 Post(s)
Feedback Score: 0 reviews
Send a message via AIM to 97bluestroker
thinking it might be a ground issue with in the connections of the icp and my hpop possibly...?

'97 F250 HD PSD, 4x4, Auto, Ext Cab, LB, 4" Lift, Tint, 80/120 hp DP Tuner, Straight Piped, AFE Stage 2 Air Intake w/ Pro-Guard 7, Aftermarket Intercooler, SpecRite Dual Disk Torque Converter, Pumped Up Tranny w/ Transgo Kit, MagHytec Deep Tranny Pan, Pyro, Boost and Tranny Temp Autometer Gauges, Pro Comp Adjustable Shocks, 305/70/16 BFG Mud Terrains on Weld Rims, Spray on Bedliner, Flip Down DVD Player
To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
97bluestroker is offline  
post #6 of 9 Old 05-02-2008, 11:45 AM
Powerstroke.org Fanatic
 
BADAZZ97's Avatar
 
Join Date: Feb 2007
Posts: 118
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Mentioned: 0 Post(s)
Quoted: 0 Post(s)
Feedback Score: 0 reviews
DID YOU EVER FIGURE THIS OUT?I AM EXPEIRENCING THE SAME EXACT PROBS?
BADAZZ97 is offline  
post #7 of 9 Old 05-02-2008, 11:54 AM
BIG TRUCK, SMALL DRIVER
 
pipelayerjdh's Avatar
 
Join Date: Oct 2006
Location: Iva, SC
Posts: 5,877
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Mentioned: 0 Post(s)
Quoted: 0 Post(s)
Feedback Score: 0 reviews
I'm thinking it may be the ignition switch. Usually when they go bad, the starter won't engage though. Worth a check.

Derrick


To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.




To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.


'97 F-350 "FORDOR" 4X4 (Dually Conversion, Shackle Reversal, Technicooler , Auto Meter Gauges, 4" DIY Dual Exhaust w/ '08 tips,
To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
, Wicked Wheel 2, 360° thrust bearing, Homemade E-fuel conversion, Wildman Chip,
To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
,
To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
) 230K and counting...
pipelayerjdh is offline  
post #8 of 9 Old 05-04-2008, 07:19 PM Thread Starter
Compression Ignition Addict
 
97bluestroker's Avatar
 
Join Date: Dec 2007
Location: NorCal
Posts: 434
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Mentioned: 0 Post(s)
Quoted: 0 Post(s)
Feedback Score: 0 reviews
Send a message via AIM to 97bluestroker
when this happend a few weeks back, i took out my pcm and cleaned all the connections and put on that gel stuff (whatever it's called) LOL and haven't had a problem since... however, my emergency brake light and ABS light come on everytime i'm driving... like 15-20 minutes after it's warmed up, haven't yet figured that one out.

'97 F250 HD PSD, 4x4, Auto, Ext Cab, LB, 4" Lift, Tint, 80/120 hp DP Tuner, Straight Piped, AFE Stage 2 Air Intake w/ Pro-Guard 7, Aftermarket Intercooler, SpecRite Dual Disk Torque Converter, Pumped Up Tranny w/ Transgo Kit, MagHytec Deep Tranny Pan, Pyro, Boost and Tranny Temp Autometer Gauges, Pro Comp Adjustable Shocks, 305/70/16 BFG Mud Terrains on Weld Rims, Spray on Bedliner, Flip Down DVD Player
To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
97bluestroker is offline  
post #9 of 9 Old 05-04-2008, 07:38 PM
Compression Ignition Addict
 
dereku's Avatar
 
Join Date: Dec 2006
Location: Lockport IL
Posts: 4,295
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Mentioned: 0 Post(s)
Quoted: 0 Post(s)
Feedback Score: 7 reviews
Send a message via AIM to dereku
ok I had the same problem but i fixed mine last summer. I started by getting a new IDM from beans so it wasn't a waste if it didn't work, it didn't. Then I got new valve cover gaskets cause those stupid wires goin through em and that made a noticeable difference but still it did it every now and then (I changed the pigtails under the valve cover too). Then after spending all this money I replaced the whole injector glow plug wiring harness. I got it from ford and my price was around 200 and that was 35% off. but it worked, I still don't know what exactly fixed it but I think it was a little bit of everything. Any questions bout this shoot me a pm
dereku is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Ford Powerstroke Diesel Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in









Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome