Clicking Starter - Ford Powerstroke Diesel Forum
Powerstroke.org is the premier Diesel Truck Forum on the internet. Registered Users do not see the above ads.
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 04-02-2008, 09:26 PM
Powerstroke.org Rookie
 

Join Date: Sep 2007
Location: Dyer Indiana Outside Chicago
Posts: 25
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Clicking Starter

I went to start my truck one day and it just clicked so i figured that the starter was junk so i bought a new one and put it on and the same thing happened with the clicking so I had them test both starters and they were both good....SO I thought it might be the solenoid so for the 10bux it cost i threw another one on and then the clicking still continued when i went to crank it......also replaced the 2 relays for the starter.....got power down to the starter with the test light and everything was good there.....Checked my batteries and the Primary(Passenger Side) and it was Good BUT the driver side one was junk and i threw the charger on boost on the primary battery and tried cranking her with nothing but the click...it can be heard clicking on the starter, solenoid, and on the relays....So tomorrow I think im going to go buy 2 new batteries but I dont know if its going to fix anything.....HELPPPPP PLEASEEEEEEEE
Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
  #2  
Old 04-02-2008, 09:30 PM
Compression Ignition Addict
 

Join Date: May 2007
Location: America
Posts: 6,782
Thanks: 0
Thanked 1 Time in 1 Post
Feedback Score: 0 reviews
It could be the bad battery causing your trouble. You could have 12 volts in your system but the bad battery could be taking all of the amps.
Reply With Quote Quick reply to this message
  #3  
Old 04-02-2008, 09:35 PM
Powerstroke.org Rookie
 

Join Date: Sep 2007
Location: Dyer Indiana Outside Chicago
Posts: 25
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
I disconnected the bad battery and tried to crank it with the charger on Boost Mode on the battery and still the CLICK
Reply With Quote Quick reply to this message
  #4  
Old 04-02-2008, 09:42 PM
Compression Ignition Addict
 

Join Date: May 2007
Location: America
Posts: 6,782
Thanks: 0
Thanked 1 Time in 1 Post
Feedback Score: 0 reviews
Worst case your engine could be hydro locked.
Reply With Quote Quick reply to this message
  #5  
Old 04-02-2008, 09:51 PM
Member
 

Join Date: Mar 2008
Location: Huntington Beach California
Posts: 83
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Send a message via AIM to Essexperformance@aol.com
my truck did this same thing this morning, I took it to Ford, so I'll post what's going on with my truck tomorrow when they call me with the info. Hope it can help us both out! I know what your going through, I bought 2 new batteries too, still clicking. Worst thing is, I've had the truck for 3 weeks! 100k miles, 2003 Fx4 crew cab. One owner...
Reply With Quote Quick reply to this message
  #6  
Old 04-02-2008, 09:51 PM
Member
 

Join Date: Mar 2008
Location: Huntington Beach California
Posts: 83
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Send a message via AIM to Essexperformance@aol.com
oh I had it towed btw hahah, it was as dead as a rock.
Reply With Quote Quick reply to this message
  #7  
Old 04-02-2008, 10:06 PM
Compression Ignition Addict
 

Join Date: Nov 2007
Posts: 179
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
maybe bad cables are connections?
Reply With Quote Quick reply to this message
  #8  
Old 04-02-2008, 10:13 PM
Member
 

Join Date: Mar 2008
Location: Huntington Beach California
Posts: 83
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Send a message via AIM to Essexperformance@aol.com
i doubt it, my engine, cables everything are so unbeleivably clean and in tact it's sad. I will def. post what Ford has to say tommarrow.
Reply With Quote Quick reply to this message
  #9  
Old 04-03-2008, 12:52 PM
Compression Ignition Addict
 

Join Date: Dec 2006
Location: Charleston SC
Posts: 469
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
I had the same issue with my last PSD. If you don't have two good batteries, it won't start it. Hope you get it fixed bro.
Reply With Quote Quick reply to this message
  #10  
Old 04-03-2008, 01:01 PM
Compression Ignition Addict
 

Join Date: Jan 2008
Location: Williamsport, MD
Posts: 2,229
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 1 reviews
My truck did the exact same thing. Ford took it and replaced the pass. bat. and the alternator. Works fine now. Hope everything works out for ya.
Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now

In order to be able to post messages on the Ford Powerstroke Diesel Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:

Log-in

Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On



All times are GMT -8. The time now is 09:34 PM.


Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.1
Garage Plus, Vendor Tools vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.

vB.Sponsors