Fixed HPOP Leak, Truck won't start - Ford Powerstroke Diesel Forum
Powerstroke.org is the premier Diesel Truck Forum on the internet. Registered Users do not see the above ads.
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 03-22-2008, 02:09 PM
Compression Ignition Addict
 

Join Date: Jun 2007
Location: Casper, WY
Posts: 317
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Fixed HPOP Leak, Truck won't start

I had a leak at my HPOP so I took off the fuel filter housing to better access the problem. I found three bolts that were loose, two that were on the back of the pump (firewall side) and the elbow on the pump to the left head. I got that all tightened down and then replaced all the lines on my fuel filter housing. Got her all put back together and now all it does is crank. My oil level is good, no fuel leaks, no loose connections. I need to get this figured out ASAP as this truck is my daily driver. PLEASE HELP!
Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
  #2  
Old 03-22-2008, 02:22 PM
Compression Ignition Addict
 

Join Date: Jun 2007
Location: Casper, WY
Posts: 317
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
No one has even the slightest idea???
Reply With Quote Quick reply to this message
  #3  
Old 03-22-2008, 02:27 PM
Compression Ignition Addict
 

Join Date: Feb 2008
Location: monroe mich
Posts: 214
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
make sure theres oil in the resivor up front on the left by the vac pump theres a sending unit on it pull the sender out cheak for oil make sure your getting fuel fill the bowl up
Reply With Quote Quick reply to this message
  #4  
Old 03-22-2008, 03:00 PM
Compression Ignition Addict
 

Join Date: Jun 2007
Location: Casper, WY
Posts: 317
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
thanks there but i figured out the problem. I acciedently tightened the ICP regulator on the back of the HPOP, this caused the injectors to get no fuel and consequently would not start. I loosened up the ICP regulator and she fired right up.
Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now

In order to be able to post messages on the Ford Powerstroke Diesel Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
User Name:
If you do not want to register, fill this field only and the name will be used as user name for your post.
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:

Log-in

Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On



All times are GMT -8. The time now is 10:59 PM.


Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.1
Garage Plus, Vendor Tools vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.

vB.Sponsors