99 F350 Engine shuts off and then starts running again - Ford Powerstroke Diesel Forum
Powerstroke.org is the premier Diesel Truck Forum on the internet. Registered Users do not see the above ads.
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 01-16-2008, 09:04 AM
Premium Member
 

Join Date: Jan 2007
Location: Graham, NC
Posts: 162
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
99 F350 Engine shuts off and then starts running again

On the interstate this morning the truck "burped", looked down and all of my dash lights were on. This lasted about 2 or 3 seconds. The engine then came to life again. It did this once more a mile or so later. Finally a couple of miles later, it died. I pulled over to the side of the road and before coming to a stop, I was able to start it again with the starter. It has run fine since then, about 50 miles. I installed a DP Tuner F5 chip about three weeks ago. I called Jody and he told me that if the chip lost connection the truck would do what it's doing and that the F5 switch would recycle on and I would see it on the switch. I didn't notice the switch when all this was happening but will keep an eye on it if it does it again. The PCM Board is clean and the chip was tight and secure when installed. I just had the CPS recall done a few days ago and that's what I'm wondering about. Does this sound like a bad CPS?
Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
  #2  
Old 01-17-2008, 03:48 PM
Compression Ignition Addict
 

Join Date: Nov 2007
Location: Arnold, Mo
Posts: 1,567
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Could easily be the CPS my brothers had the same symptoms and he didn't have is chipped.
Reply With Quote Quick reply to this message
  #3  
Old 01-17-2008, 10:35 PM
Emergency Services
 

Join Date: Jan 2008
Location: kinston
Posts: 386
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
When was the last time you changed you Fuel filter?
Reply With Quote Quick reply to this message
  #4  
Old 05-13-2009, 09:47 PM
Member
 

Join Date: Feb 2007
Posts: 80
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
AND?

My truck is doing the same thing and had a chip installed about 2-3 weeks ago. It feels like a fuel filter problem. But that is based on driving an old mustang. If it was my old mustang, i would check filter and then adjust carb. But this 7.3 diesel is new to me and i'm not good at diagnosing . Any help would be GREAT. I can't afford for my truck to take a few days off. Thanks
Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now

In order to be able to post messages on the Ford Powerstroke Diesel Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
User Name:
If you do not want to register, fill this field only and the name will be used as user name for your post.
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:

Log-in

Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On



All times are GMT -8. The time now is 08:17 PM.


Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.1
Garage Plus, Vendor Tools vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.

vB.Sponsors