Help Please - Ford Powerstroke Diesel Forum
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 4 Old 03-03-2013, 02:56 PM Thread Starter
Compression Ignition Addict
 
c dog's Avatar
 
Join Date: Aug 2012
Posts: 825
Thanks: 0
Thanked 11 Times in 11 Posts
Mentioned: 0 Post(s)
Quoted: 0 Post(s)
Feedback Score: 0 reviews
Help Please

I have a 2005 Excursion with the 6.0. I have a SCT Livewire on it. It has been running great no problem. I got off work this morning (40 degrees outside) and started to drive maybe 1/2 mile. I noticed the check engine light & the check gauges lights were on. Also my RPM gauge was at 0 while driving . So I pulled off the the side of the road and was going to shut my truck off and start it again. I shut it off and then it would only turn over.

So I checked the SCT to see what codes there was. One of the codes was a fuel level code ( which I believe popped up because the RPM gauge not working_). I cleared the codes and tried to start the truck again. Now it wont even turn over. I can hear all the injectors buzzing as normal when I turn the key on.

I now have a U0155 code. So I looked it up and found out it has something to do with the instrument panel not communicating with the motor. I searched the internet and theres not much on how to fix this code. I tried to clear the code but it wont go away.

So I need information on how to fix it. If there are sensors or wires or connectors please tell me where they are located. I did take the gauges out a few months ago to place a white overlay but never had problems since then.

Thanks

Oh and I had to drive all the way home to get a truck and trailer. I had to use a come along to pull it up the trailer by my self tall swamp buggy trailer. It sucked B@lls
c dog is offline  
post #2 of 4 Old 03-04-2013, 05:24 AM Thread Starter
Compression Ignition Addict
 
c dog's Avatar
 
Join Date: Aug 2012
Posts: 825
Thanks: 0
Thanked 11 Times in 11 Posts
Mentioned: 0 Post(s)
Quoted: 0 Post(s)
Feedback Score: 0 reviews
I came back today and it wouldn't start. I unplugged the ICP and tried starting nothing. The only lights that show on my gauges are glow plug/start light, ABS, theft. My radar detector tuns on and off fast( plugged in the coverage lighter) and when I turn the key on to start all my gauges move to there max position. Also my SCT live wire shuts off when I turn the key on to check engine codes. The SCT turns back on when the key is turned off. I need some help quick......
c dog is offline  
post #3 of 4 Old 03-14-2013, 05:49 PM
Powerstroke.org Rookie
 
Join Date: Mar 2013
Posts: 16
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Mentioned: 0 Post(s)
Quoted: 0 Post(s)
Feedback Score: 0 reviews
Did you figure it out or still dead? My 03' did something on the same lines but after a batt swap and new alt. it was good to go. But now I have a crank no start issue. Looks like we are both up the creek with no paddle. Sorry I have no good sugguestions for you.
JAJACR is offline  
post #4 of 4 Old 03-14-2013, 06:13 PM Thread Starter
Compression Ignition Addict
 
c dog's Avatar
 
Join Date: Aug 2012
Posts: 825
Thanks: 0
Thanked 11 Times in 11 Posts
Mentioned: 0 Post(s)
Quoted: 0 Post(s)
Feedback Score: 0 reviews
I havent got any help
c dog is offline  
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Ford Powerstroke Diesel Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in









Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome