99 7.3 dies - Ford Powerstroke Diesel Forum
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 6 Old 12-30-2007, 04:32 PM Thread Starter
Member
 
balzer_brett's Avatar
 
Join Date: Oct 2007
Posts: 61
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Mentioned: 0 Post(s)
Quoted: 0 Post(s)
Feedback Score: 0 reviews
99 7.3 dies

Hey guys i am trying to help my buddy out here. He just bought a 99 f250 psd, it needed a motor, he and his dad put a motor in it and it runs... untill you start driving it then it will die and not restart untill it has cooled down. He claims to not be losing cam signal or oil pressure, i am not sure about fuel press. though... Any help or suggestions you guys got would be greatly appreciated. thanks
balzer_brett is offline  
post #2 of 6 Old 12-30-2007, 04:43 PM
Member
 
jrelliott1's Avatar
 
Join Date: Nov 2007
Location: Orange, TX
Posts: 55
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Mentioned: 0 Post(s)
Quoted: 0 Post(s)
Feedback Score: 0 reviews
Sounds like a CPS to me I would try that worst cause scenerio they have a spare for the glove box. Just my opinion

jrelliott1 is offline  
post #3 of 6 Old 12-30-2007, 04:53 PM Thread Starter
Member
 
balzer_brett's Avatar
 
Join Date: Oct 2007
Posts: 61
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Mentioned: 0 Post(s)
Quoted: 0 Post(s)
Feedback Score: 0 reviews
thanks i know the cps is a very common prob, you still think it could be that even though it doesn't lose tach signal according to the scan tool
balzer_brett is offline  
post #4 of 6 Old 12-30-2007, 05:02 PM
Compression Ignition Addict
 
silverF250's Avatar
 
Join Date: Nov 2007
Location: Arnold, Mo
Posts: 1,566
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Mentioned: 0 Post(s)
Quoted: 0 Post(s)
Feedback Score: 0 reviews
Imo sounds like a fuel problem. for a tech to help you.

Pat

2000 F250 Carpenter's Union local 2214 LOOKING FOR SIDE JOBS

Mac intake,5" exhaust with6" tip,Zoodad,foil delete, ts chip, WW

96 E350 bad trans mod NO MORE.
silverF250 is offline  
post #5 of 6 Old 12-30-2007, 05:08 PM
Member
 
jrelliott1's Avatar
 
Join Date: Nov 2007
Location: Orange, TX
Posts: 55
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Mentioned: 0 Post(s)
Quoted: 0 Post(s)
Feedback Score: 0 reviews
ya if still getting tach signal prob right

jrelliott1 is offline  
post #6 of 6 Old 12-30-2007, 05:33 PM
Member
 
bigblackpowersmoke_3x's Avatar
 
Join Date: Dec 2007
Location: coyote trail in sand springs
Posts: 52
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Mentioned: 0 Post(s)
Quoted: 0 Post(s)
Feedback Score: 0 reviews
Send a message via AIM to bigblackpowersmoke_3x Send a message via Yahoo to bigblackpowersmoke_3x
cps sensor

Its a RECAL go to your local dealer.

Aftermarket will crap out on you.

Its happened on my 99 psd

:burnoutWeston S .Get to Stroken!
bigblackpowersmoke_3x is offline  
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Ford Powerstroke Diesel Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in









Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome