2000 f250 #1 #2 injectors not working PLEASE HELP!!!! - Ford Powerstroke Diesel Forum
Powerstroke.org is the premier Diesel Truck Forum on the internet. Registered Users do not see the above ads.
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 02-16-2013, 07:44 PM
Powerstroke.org Rookie
 

Join Date: Feb 2013
Posts: 14
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
2000 f250 #1 #2 injectors not working PLEASE HELP!!!!

Hey guys so i have a problem with this truck i just put new injector cups and stage 1 ffd single shot injectors in along with a ts 6 pos with beans tunes, also replaced glowplugs and uvch but still rough idle and no power, puled valve covers off again unhooked injectors 1 by 1 found #1 and #2 arent firing, ive tried everything the icp is good the ipr is good i cant find any loose wies or connecters anywhere frankly im exhausted with this truck any advice would be greatly appreciated
Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
  #2  
Old 02-17-2013, 06:17 AM
Compression Ignition Addict
 

Join Date: Dec 2007
Posts: 4,982
Thanks: 2
Thanked 96 Times in 91 Posts
Feedback Score: 3 reviews
New Injectors, New UVCH connectors, next would be the IDM I'd think...

Can you get it on a good scanner (not a cheap, generic, OBD-II) and perform a Buzz Test and let the IDM resolve further codes? THAT would be the best step to take now. If not, borrow an IDM from somebody for a quick check (you can try almost any one of them, from a 7.3, as a test).
Reply With Quote Quick reply to this message
  #3  
Old 02-17-2013, 08:30 AM
Compression Ignition Addict
 

Join Date: Apr 2012
Posts: 1,097
Thanks: 1
Thanked 1 Time in 1 Post
Feedback Score: 0 reviews
was the problem there before you replaced these parts?
Reply With Quote Quick reply to this message
  #4  
Old 02-17-2013, 10:17 AM
Powerstroke.org Rookie
 

Join Date: Feb 2013
Posts: 14
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Re: 2000 f250 #1 #2 injectors not working PLEASE HELP!!!!

The only problem I had before was injector cups the truck only started doing this after I pulled the old chip and ran it with stock tuning down to my neighbors.(half mile down very bumpy dirt road)


Sent from my ADR910L using AutoGuide.Com Free App
Reply With Quote Quick reply to this message
  #5  
Old 02-17-2013, 10:26 AM
Powerstroke.org Rookie
 

Join Date: Feb 2013
Posts: 14
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Re: 2000 f250 #1 #2 injectors not working PLEASE HELP!!!!

And no haven't had it on a scanner broke my multi meter. So have to wait to borrow my buddies then I'm going to ohm everything at the idm harness plug
Reply With Quote Quick reply to this message
  #6  
Old 02-18-2013, 11:32 PM
Compression Ignition Addict
 

Join Date: Apr 2012
Posts: 1,097
Thanks: 1
Thanked 1 Time in 1 Post
Feedback Score: 0 reviews
well, if the problem weren't occurring before the parts were changed, chances are it's something to do with what you changed.
i would swap the 1 and 2 injectors with another pair that you have installed. see if the problem follows the injectors
Reply With Quote Quick reply to this message
  #7  
Old 02-19-2013, 10:41 AM
Powerstroke.org Rookie
 

Join Date: Feb 2013
Posts: 14
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Quote:
Originally Posted by kaya@bernhausen View Post
well, if the problem weren't occurring before the parts were changed, chances are it's something to do with what you changed.
i would swap the 1 and 2 injectors with another pair that you have installed. see if the problem follows the injectors
I did that and it did follow the injector, so im going to start cheking wiring again and see what i can't find
Reply With Quote Quick reply to this message
  #8  
Old 02-19-2013, 05:34 PM
Powerstroke.org Rookie
 

Join Date: Feb 2013
Posts: 14
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
update my brother (diesel mechanic) said his boss is having the exact same problem with his truck they changed harnesses (entire harness from idm to injectors)they tried a new idm but still no change, they finally discovered that it was the fuel pump on the frame wasnt putting out enough pressure to feed all the injectors, so tomorrow i am going to replace the fuel pump and hopefully hat is it.
Reply With Quote Quick reply to this message
  #9  
Old 02-19-2013, 05:54 PM
COME ON...ONE TIME!!


 

Join Date: Sep 2007
Location: Fletcher, NC
Posts: 16,565
Thanks: 57
Thanked 49 Times in 48 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Quote:
Originally Posted by stage1f250 View Post
I did that and it did follow the injector, so im going to start cheking wiring again and see what i can't find
Wait you swapped the injectors around and then they still didn't fire? Then its the injectors, not the harness......if you swapped 3 and 4 for the 1 and 2, and then 3 and 4 now don't work, then its your sticks. You bought these new I am assuming?
Reply With Quote Quick reply to this message
  #10  
Old 02-20-2013, 12:49 AM
Powerstroke.org Rookie
 

Join Date: Feb 2013
Posts: 14
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
no injectors 1 and 2 work in cylenders 3 and 4 and vise versa so it has to be a wiring problem i would assume, sorry i worded my other post wrong it has been a ong couple days
Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now

In order to be able to post messages on the Ford Powerstroke Diesel Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:

Log-in

Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On



All times are GMT -8. The time now is 09:42 PM.


Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.1
Garage Plus, Vendor Tools vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.

vB.Sponsors