no exhaust back pressure sensor reading no boost no power - Ford Powerstroke Diesel Forum
Powerstroke.org is the premier Diesel Truck Forum on the internet. Registered Users do not see the above ads.
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 02-12-2013, 09:02 PM
Powerstroke.org Rookie
 

Join Date: Nov 2006
Posts: 21
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
no exhaust back pressure sensor reading no boost no power

2004 just bought with bad engine. installed used engine with 59k on it. replaced oil cooler, egr cooler with bullet proof diesel, blue spring fuel pressure reg update done. engine runs great and sounds great. took it for first drive and no power. boost gauge reads 0 very sluggish with no smoke. checked other pids to find map at 13, baro at 13.6 ebps at ... (no reading on my edge cts) replaced sensor with old motor sensor, cleaned and verified tube clean with no change. checked pigtail connector at ebps had good ground on a gry/red wire, 5vdc on b bn/wht wire and had .87 vdc on blk/lt blu reference wire. since i have .5 ohms to ground on a terminal that is good from computer, 5vdc on b proves that wire good to ground. i ohmed my reference wire from pigtail sensor connector to the pcm connector and had .5ohms confirming the wire is good from the sensor to the computer. any suggestions is it a bad pcm?? do i have to buy one from the dealer or can i find a used one and have my dealer flash it once installed??? any help is greatly appreciated!!
Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
  #2  
Old 02-16-2013, 09:46 AM
Powerstroke.org Rookie
 

Join Date: Nov 2006
Posts: 21
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
update: issue solved. found out my truck is an early 04 and has been reflashed to use inferred ebp that is why i had no reading on my cts. disassembled turbo to find unison ring bound up not moving the vanes. cleaned and polished everything up and now I have boost and all operation is normal now.
Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now

In order to be able to post messages on the Ford Powerstroke Diesel Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
User Name:
If you do not want to register, fill this field only and the name will be used as user name for your post.
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:

Log-in

Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On



All times are GMT -8. The time now is 07:18 PM.


Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.1
Garage Plus, Vendor Tools vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.

vB.Sponsors