04 injector problems - Ford Powerstroke Diesel Forum
Powerstroke.org is the premier Diesel Truck Forum on the internet. Registered Users do not see the above ads.
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 02-09-2013, 01:39 PM
Powerstroke.org Rookie
 

Join Date: May 2011
Location: Athens
Posts: 21
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
04 injector problems

I replaced #7 a couple months ago, just replaced #5 and #8 and now its still missing, low power, grey smoke, no cel but code p0282. if i unplug #7 it doesnt change how the truck runs. i touched the wires going to #8 and it stopped missing for a few seconds then went back to missing and ive tried wiggling the wires some more but i could never get it to stop missing again. sometimes it will have a code for #7 contribution/balance. bad FICM? bad injector? bad wiring harness? or maybe some rev-x to fix stiction?
Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
  #2  
Old 02-09-2013, 02:09 PM
Premium Member
 

Join Date: Feb 2012
Posts: 987
Thanks: 5
Thanked 1 Time in 1 Post
Feedback Score: 0 reviews
Quote:
Originally Posted by black7.3powerstroke View Post
I replaced #7 a couple months ago, just replaced #5 and #8 and now its still missing, low power, grey smoke, no cel but code p0282. if i unplug #7 it doesnt change how the truck runs. i touched the wires going to #8 and it stopped missing for a few seconds then went back to missing and ive tried wiggling the wires some more but i could never get it to stop missing again. sometimes it will have a code for #7 contribution/balance. bad FICM? bad injector? bad wiring harness? or maybe some rev-x to fix stiction?
Quick question, it's not popping through the intake right? Sounds like it could be a wiring harness issue, can you see any obvious signs of abrasion/damage to it?
Reply With Quote Quick reply to this message
  #3  
Old 02-09-2013, 09:26 PM
Powerstroke.org Rookie
 

Join Date: May 2011
Location: Athens
Posts: 21
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
like back firing? No. I am going to pull the degas bottle off and check all my wiring harness on the driverside and pull the injector from number 7 and see if i can get it warrantied. I bought it from City Diesel in Decatur Al. Do any of y'all happen to know the warranty period on one of their industrial injection reman injectors? or maybe its sticting, would rev-x fix it? and can someone inform me of all the common places for the chafing of the harness? also i pulled the glow plugs and they were all covered in oil or wet soot. could that indicate a major problem?
I just drove the truck about 10 miles and it barely has any power. slight greyish smoke coming from the exhaust intermittently , missing, and holding gear to about 2900 rpm regardless of pedal position. the degas bottle has busted several times and soaked the ficm, think some coolant could have gotten in there and fried something? still no CEL but codes P0281 cylinder 7 contribution/balance, P0282 cyl 8 injector low voltage, P0683 Glow plug control module no communication to PCM, and P1000 OBD2 Readiness test incomplete.

Is there anyone close to me that would mind to ride out and give me a hand? it would be greatly appreciated.
Reply With Quote Quick reply to this message
  #4  
Old 02-11-2013, 06:06 PM
Premium Member
 

Join Date: Apr 2008
Location: Moyock, NC
Posts: 1,263
Thanks: 0
Thanked 2 Times in 2 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Check the pins on the harness going to the injector. I just bought an 04 excursion with a dead miss. Barely got out of its way driving it home on 7 cylinders. It ended up being a pin, in the connector that plugs into the injector, that backed out a bit where it wasn't making any connection with the injector pin. Pushed it back in, carefully plugged it back in, and it runs like a champ. I was getting codes for cylinder 8 contribution and low voltage.
Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now

In order to be able to post messages on the Ford Powerstroke Diesel Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
User Name:
If you do not want to register, fill this field only and the name will be used as user name for your post.
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:

Log-in

Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On



All times are GMT -8. The time now is 01:24 AM.


Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.1
Garage Plus, Vendor Tools vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.

vB.Sponsors