Fuel problem? - Ford Powerstroke Diesel Forum
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 10 Old 08-15-2006, 04:35 PM Thread Starter
Premium Member
 
95stroke's Avatar
 
Join Date: Aug 2006
Posts: 104
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Mentioned: 0 Post(s)
Quoted: 0 Post(s)
Feedback Score: 0 reviews
Fuel problem?

So I got a 95 PSD,,no mods other then a K&N air filter,,oil changed reguraly ect ect ,,Drove to work ran great,,get in to go home and rough 500 rpm max
Ck Eng lght on now. No codes showing ,,2 10a underhood fuses blown,,,replaced,,,,,Possiblilities?
if it were cam sensor ,,it'd be a no start?
95stroke is offline  
post #2 of 10 Old 08-15-2006, 04:54 PM
Member
 
Join Date: Jul 2006
Location: Alaska
Posts: 77
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Mentioned: 0 Post(s)
Quoted: 0 Post(s)
Feedback Score: 0 reviews
"if it were cam sensor ,,it'd be a no start?"

Not necessarily true. Mine ran with the cps going out the first time it failed.
Just absolutely no power.
start by draining the fuel filter to chk and see if you've got water. the fuel will have a cloudy look to it if so.

Joe

02 F350 SD/SC 4X4 7.3PSD DWR 4:10 LS.
2005 Montana 2955RL 5th Whl.
Joco49 is offline  
post #3 of 10 Old 08-15-2006, 05:14 PM
Banned
 
Join Date: Jan 2006
Location: central coast, california
Posts: 0
Thanks: 0
Thanked 5 Times in 3 Posts
Mentioned: 0 Post(s)
Quoted: 0 Post(s)
Feedback Score: 0 reviews
also, if there is a check engine light on, there HAS to be a code, get the code so we have a place to start...
mschn99 is offline  
post #4 of 10 Old 08-15-2006, 05:42 PM Thread Starter
Premium Member
 
95stroke's Avatar
 
Join Date: Aug 2006
Posts: 104
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Mentioned: 0 Post(s)
Quoted: 0 Post(s)
Feedback Score: 0 reviews
I work for a HWY Dept. our mech was good enough to run the diagnosic
could he have ran a 6.o program instead of 7.3 ?
he also said there was no fuel coming outa the schrader / pressure connector.
Could a fuel pressure regulator case a CEL to come on?
I'll get him to try again,,barly pops do wonders in rural areas
95stroke is offline  
post #5 of 10 Old 08-15-2006, 05:48 PM
Banned
 
Join Date: Jan 2006
Location: central coast, california
Posts: 0
Thanks: 0
Thanked 5 Times in 3 Posts
Mentioned: 0 Post(s)
Quoted: 0 Post(s)
Feedback Score: 0 reviews
Quote:
Originally Posted by 95stroke
he also said there was no fuel coming outa the schrader / pressure connector.
Could a fuel pressure regulator case a CEL to come on?
Sounds like a bad fuel pump to me, is there any fuel in the valley of the motor???
mschn99 is offline  
post #6 of 10 Old 08-15-2006, 06:09 PM Thread Starter
Premium Member
 
95stroke's Avatar
 
Join Date: Aug 2006
Posts: 104
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Mentioned: 0 Post(s)
Quoted: 0 Post(s)
Feedback Score: 0 reviews
As matter of fact yes,,thought I had resolved that issue,,but looking back,,
There were at one time even some drippings,,when parked,even smelled some fuel,,would there be no code?
95stroke is offline  
post #7 of 10 Old 08-15-2006, 07:32 PM
Banned
 
Join Date: Jan 2006
Location: central coast, california
Posts: 0
Thanks: 0
Thanked 5 Times in 3 Posts
Mentioned: 0 Post(s)
Quoted: 0 Post(s)
Feedback Score: 0 reviews
check agian, im thinking you may have a fuel pump problem......no pressure at the schrader valve is what led me to this...
mschn99 is offline  
post #8 of 10 Old 08-18-2006, 03:57 PM Thread Starter
Premium Member
 
95stroke's Avatar
 
Join Date: Aug 2006
Posts: 104
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Mentioned: 0 Post(s)
Quoted: 0 Post(s)
Feedback Score: 0 reviews
Well he did run a 6.0 PSD program,,,unforunatly I live in an Apartment complex that nazi's everyone working on their vehicle.

So its of to local International shop ,,pretty good people really.
They 'll be kind,,buy most of my PSD parts from them.
cam sensors,,cold start celoniods,,ect ect
Just sucks to pay shop rates.
95stroke is offline  
post #9 of 10 Old 08-19-2006, 06:17 PM
7.3 tech, supporter

 
fordnut85's Avatar
 
Join Date: Jul 2006
Location: Wichita KS
Posts: 1,224
Thanks: 0
Thanked 2 Times in 3 Posts
Mentioned: 0 Post(s)
Quoted: 0 Post(s)
Feedback Score: 0 reviews
I have been in the "apartment nazi" thing, really pays to have a buddy with a garage or at least a driveway lol

Duane

1994.5 F-350, PSD, 5spd, Crew cab, 2wd, DRW
10k mod
Idle control mod
homeade exhaust brake
Tymar intake

fordnut85 is offline  
post #10 of 10 Old 09-13-2006, 05:34 PM Thread Starter
Premium Member
 
95stroke's Avatar
 
Join Date: Aug 2006
Posts: 104
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Mentioned: 0 Post(s)
Quoted: 0 Post(s)
Feedback Score: 0 reviews
Just an update,,computer was down,,I was on vacation,blah blah blah

So having had the truck for a while I new to check the valve cover wiring harness injtrs/glwplgs,,well it all ohmed fine so after not figuring it all out,,and we never did get a code. off to our IH garage,,they didn't figure it out for 3 days!! finally decided it HAD to be the glwplg/inj harness,,took both valve covers off everything seemed fine right? nope ther was a short in such a way that it all still ohm'd out. But they did me right,,new fuel pump,wiring harness plus the tow ,about 10 miles,flatbeded,, 1000 even,,,so alll in all not bad but not the best.
would've rather done it my self. Still got it back a day before vacation.
And I'm getting around 20mpg with all my leaks fixed.
95stroke is offline  
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Ford Powerstroke Diesel Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in









Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome