Stranded no crank, 6.4 tbcm - Ford Powerstroke Diesel Forum
User Tag List

 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 8 Old 01-18-2013, 06:14 PM Thread Starter
Powerstroke.org Rookie
 
Join Date: Oct 2012
Location: calgary
Posts: 27
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Stranded no crank, 6.4 tbcm

I was cruising at 120kmph when cruise shut itself off and wouldn't re engage. I pulled over and my dash board lit up like a Christmas tree showing everything. I turned it off and tried to restart but wouldn't crank. My h&s mini maxx won't communicate with it. When it's plugged in the theft light is on and a bunch of other issues. I unplugged it and all it says is check charging system when I do a system check. When I pull my keys out the theft light flicks 3 times then is off. I google'd already and only found one guy's starter fuse was blown on his 2012 I swapped my 30amp for a different 30 amp but it didn't do anything. Please help
09XLT is offline  
post #2 of 8 Old 01-18-2013, 06:15 PM Thread Starter
Powerstroke.org Rookie
 
Join Date: Oct 2012
Location: calgary
Posts: 27
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
When my mini maxx is on the dash read trailer brake control module fault but it doesn't read that when my mini maxx is unplugged. Won't communicate with the comp in any situation I try
09XLT is offline  
post #3 of 8 Old 01-18-2013, 06:43 PM Thread Starter
Powerstroke.org Rookie
 
Join Date: Oct 2012
Location: calgary
Posts: 27
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Anyone? Anything? Even if it makes no sense just something I could try? I'm 3 hours from home on the side of a highway
09XLT is offline  
post #4 of 8 Old 01-18-2013, 07:52 PM Thread Starter
Powerstroke.org Rookie
 
Join Date: Oct 2012
Location: calgary
Posts: 27
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Tow truck is here ill be taking it to a dealership and will post the fix tomorrow assuming they can get it fixed tomorrow
09XLT is offline  
post #5 of 8 Old 01-18-2013, 07:57 PM
Serving Our Country!

 
f250ghost's Avatar
 
Join Date: Oct 2007
Location: Navarre, FL
Posts: 2,511
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 1 reviews
Send a message via AIM to f250ghost Send a message via MSN to f250ghost Send a message via Yahoo to f250ghost
Sorry man...I've never heard of that happening. Let us know what it was!

-Ben
2006 F250 FX4
6.0 PowerStroke
Panhandle PowerStrokes Director
f250ghost is offline  
post #6 of 8 Old 01-18-2013, 08:04 PM
Compression Ignition Addict
 
Join Date: Sep 2011
Posts: 4,358
Mentioned: 3 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 46 Post(s)
Thanks: 6
Thanked 137 Times in 130 Posts
Feedback Score: 2 reviews
I'm guessing it's a harness issue
drunk on diesel is offline  
post #7 of 8 Old 01-18-2013, 08:28 PM Thread Starter
Powerstroke.org Rookie
 
Join Date: Oct 2012
Location: calgary
Posts: 27
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
^ I'm sure it will be a 5 cent fuse or a slightly disconnected harness but I'll find out tomorrow. I tried checking ground's, worn wires, anything loose or disconnected but couldn't find anything. thanks for the suggestion
09XLT is offline  
post #8 of 8 Old 01-22-2013, 03:10 PM Thread Starter
Powerstroke.org Rookie
 
Join Date: Oct 2012
Location: calgary
Posts: 27
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
This turned out to be a minimaxx tuning issue. Not the minimaxx itself. I had a dirty airfilter, (it appeared fine but it wasn't) and the tuning in the minimaxx had set defueling levels very low on trans temp, engine oil temp, and egt. the constant defueling while running on the hot setting caused it to throw 30 codes. So i'm going to be running on no power till I can take it to my performance guy and find appropriate defueling levels.
09XLT is offline  
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Ford Powerstroke Diesel Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in









Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome