2006 6.0 no oil pressure - Ford Powerstroke Diesel Forum
User Tag List

 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 6 Old 12-11-2012, 07:56 AM Thread Starter
Powerstroke.org Rookie
 
Join Date: Dec 2012
Posts: 2
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
2006 6.0 no oil pressure

I have been working on this about a week and haven't figured it out yet, need some advice. It quite running on me and i replaced the stc fitting on high pressure oil pump, ran good for about a week. I left it idling for a minute and it all the sudden went to full rpms. It went back down to idle and then thats all it would do was idle. When i shut it off it wouldn't start back up, shows no oil pressure on the dash, put new high pressure oil pump on, new ipr valve on top of pump, checked lpop, looked good, oil pressure valve on front cover of lpop wasn't stuck, oil filter housing doesn't fill, when i put air to oil branch tubes were stc fitting connects i don't here air leek, but i do when i putt air to sensor port on passenger side valve cover, not sure were to go from here, any suggestions? Sorry about bad spelling
huserfarmer is offline  
post #2 of 6 Old 12-11-2012, 08:08 AM
Mod Newbie

 
dhanna6powerstroke's Avatar
 
Join Date: Feb 2008
Location: Bloomington, IN.
Posts: 13,144
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 14 Post(s)
Thanks: 6
Thanked 141 Times in 133 Posts
Feedback Score: 2 reviews
You have a way to monitor ICP pressure and IPR duty cycle?

dhanna6powerstroke is offline  
post #3 of 6 Old 12-11-2012, 08:17 AM
information regurgitator

 
NYC F-350's Avatar
 
Join Date: Dec 2010
Location: Epping, NH
Posts: 6,332
Mentioned: 7 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 49 Post(s)
Thanks: 35
Thanked 266 Times in 244 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Quote:
Originally Posted by huserfarmer View Post
I have been working on this about a week and haven't figured it out yet, need some advice. It quite running on me and i replaced the stc fitting on high pressure oil pump, ran good for about a week. I left it idling for a minute and it all the sudden went to full rpms. It went back down to idle and then thats all it would do was idle. When i shut it off it wouldn't start back up, shows no oil pressure on the dash, put new high pressure oil pump on, new ipr valve on top of pump, checked lpop, looked good, oil pressure valve on front cover of lpop wasn't stuck, oil filter housing doesn't fill, when i put air to oil branch tubes were stc fitting connects i don't here air leek, but i do when i putt air to sensor port on passenger side valve cover, not sure were to go from here, any suggestions? Sorry about bad spelling
Your number one problem is in bold. LPOP has to pump oil first, and it isn't if the housing doesn't fill.
NYC F-350 is offline  
post #4 of 6 Old 12-11-2012, 09:21 AM Thread Starter
Powerstroke.org Rookie
 
Join Date: Dec 2012
Posts: 2
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
I have a snap-on solis, it might monitor the icp and ipr, but i have no idea how to go about doing this. I think im going to go ahead and replace lpop and pressure regulator and see what that gets me, i know throwing parts at it is the wrong way to do it
huserfarmer is offline  
post #5 of 6 Old 12-11-2012, 10:42 AM
Compression Ignition Addict
 
jimmyv13's Avatar
 
Join Date: Jul 2007
Location: West Bloomfield, MI
Posts: 1,752
Mentioned: 1 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 17 Post(s)
Thanks: 4
Thanked 5 Times in 5 Posts
Feedback Score: 3 reviews
Send a message via AIM to jimmyv13 Send a message via Yahoo to jimmyv13
Those PID's aren't going to matter if the LPOP is not working.


2005 F250 CCSB Lariat FX4

4" MBRP Turbo Back*Sinister Coolant Filter*SRL+*'10 Tailgate*Dicad EGR delete*Premium EdFICM*Powerslot Rotors*Hawk Pads*Riffraff boots*DIY CCV*ARP's*'10 Tails*N-FAB Steps*'12 Rear Bumper*Dashboss*Pioneer DVD*'08 Trans Pan
*Bullitt y-pipe*'14 PE PF Mirrors*Fox 2.0 IFP*'08 Diff Cover
jimmyv13 is online now  
post #6 of 6 Old 12-11-2012, 10:58 AM
Mod Newbie

 
dhanna6powerstroke's Avatar
 
Join Date: Feb 2008
Location: Bloomington, IN.
Posts: 13,144
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 14 Post(s)
Thanks: 6
Thanked 141 Times in 133 Posts
Feedback Score: 2 reviews
I read the post wrong and thought it said that the filter housing does fill with oil.

dhanna6powerstroke is offline  
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Ford Powerstroke Diesel Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in









Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome