250 LOPING, and rouph - Ford Powerstroke Diesel Forum
Powerstroke.org is the premier Diesel Truck Forum on the internet. Registered Users do not see the above ads.
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 07-22-2006, 11:41 AM
Powerstroke.org Rookie
 

Join Date: Jul 2006
Posts: 10
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Cool 250 LOPING, and rouph

My 04 6.0 is loping and sounds like it's missing. I ran the codes and came up with P0261 and P0282. Checked all of the 4 prong injector plugs but no Help. Can anybody tell me what whats next??
Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
  #2  
Old 07-22-2006, 12:13 PM
Banned
 

Join Date: Jan 2006
Location: central coast, california
Posts: 0
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
that is #1 and #8 injector cuircuit problems. the first thing i would do is pull the FICM off the valve cover on the drivers side and inspect the harness for any signs of chaffing or rubbed throught wire insilation........but for further diag you would need a scan tool capable of running a buzz test and a cyleder contribution test.......
Reply With Quote Quick reply to this message
  #3  
Old 07-22-2006, 05:11 PM
Powerstroke.org Rookie
 

Join Date: Jul 2006
Posts: 10
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Well I tried unplugging the wires off of the FICM and checked all The wiring harness to each injector. Everything seems to be in check. Still pulling up the same code. However the po261 went away. Truck still runs like crap from a misfire. Any other suggestions before I take it in. Thanks for the help!!
Reply With Quote Quick reply to this message
  #4  
Old 07-22-2006, 05:13 PM
Banned
 

Join Date: Jan 2006
Location: central coast, california
Posts: 0
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Quote:
Originally Posted by firediesel
Well I tried unplugging the wires off of the FICM and checked all The wiring harness to each injector. Everything seems to be in check. Still pulling up the same code. However the po261 went away. Truck still runs like crap from a misfire. Any other suggestions before I take it in. Thanks for the help!!
sounds like you may have injector problems......BUT

Try tapping on the FICM at a medium level....dont "whack it"...but dont tap on it either...use a rubber mallot...see if that helps....
Reply With Quote Quick reply to this message
  #5  
Old 07-22-2006, 05:32 PM
Powerstroke.org Rookie
 

Join Date: Jul 2006
Posts: 10
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Tapping on it didn't do it " always seems to work on T.V.). I brought it into the dealer a month ago for this problem. They said they cleaned the electric injector plug on the # 8. I got it back and it ran fine. Do you think the injector is bad, or would I need further testing diagnosticaly.
Reply With Quote Quick reply to this message
  #6  
Old 07-22-2006, 05:34 PM
Banned
 

Join Date: Jan 2006
Location: central coast, california
Posts: 0
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Quote:
Originally Posted by firediesel
Tapping on it didn't do it " always seems to work on T.V.). I brought it into the dealer a month ago for this problem. They said they cleaned the electric injector plug on the # 8. I got it back and it ran fine. Do you think the injector is bad, or would I need further testing diagnosticaly.
there is a good chance the injector is bad, but i would NEVER replace a hard part without first testing the system..........it could be a bad ficm, corroded wire, broken wire, or a ton of other things potentially....
Reply With Quote Quick reply to this message
  #7  
Old 07-22-2006, 05:40 PM
Powerstroke.org Rookie
 

Join Date: Jul 2006
Posts: 10
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Thanks Marc for the good advice.
Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now

In order to be able to post messages on the Ford Powerstroke Diesel Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
User Name:
If you do not want to register, fill this field only and the name will be used as user name for your post.
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:

Log-in

Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On



All times are GMT -8. The time now is 04:10 AM.


Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.1
Garage Plus, Vendor Tools vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.

vB.Sponsors