6.0 cranks for only 2 seconds - Ford Powerstroke Diesel Forum
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 5 Old 10-27-2012, 08:03 AM Thread Starter
Powerstroke.org Rookie
 
Join Date: Dec 2007
Posts: 17
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Mentioned: 0 Post(s)
Quoted: 0 Post(s)
Feedback Score: 0 reviews
6.0 cranks for only 2 seconds

2004 6.0 king ranch with edge attitude.
Only cranks for about a second or 2 and acts like the batteries are dead. The edge reads that the batteries are about dead 12.4 before crank then drops down to about 7. Batteries are new and are fully charged but it looks like the power isn't getting to the engine. Anyone heard of this
safari338 is offline  
post #2 of 5 Old 10-27-2012, 08:13 AM
Compression Ignition Addict
 
DEESLVRGN's Avatar
 
Join Date: Feb 2011
Location: Wilmington
Posts: 413
Thanks: 0
Thanked 1 Time in 1 Post
Mentioned: 0 Post(s)
Quoted: 0 Post(s)
Feedback Score: 0 reviews
mine would crank and showed good voltage, but i went to advanced got them tested and both were at only 320 CCA, go get them tested and charged overnight



2006 F350 CC LB SRW 4X4
-Goose Neck
-updated STC, Dummy Plugs, standpipes, oil feed line, "Blue" fuel pressure spring
-SCT Livewire TS w/Pyro "Looney Tuned"
-RECON smoked clearance lights, black OEM grill
-Kitty and Muffler delete
-POWERMAX TURBO
-58V FICM from QuickTricks
-Huge WISHLIST
DEESLVRGN is offline  
post #3 of 5 Old 10-27-2012, 08:21 AM
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
 
ZMANN's Avatar
 
Join Date: Feb 2008
Posts: 15,543
Thanks: 637
Thanked 765 Times in 732 Posts
Mentioned: 69 Post(s)
Quoted: 758 Post(s)
Feedback Score: 0 reviews
definitely get the batts charged and tested dropping to 7 volts is a bad thing for lots of other electronics on this truck specially the FICM
,, it still may be a starter issue drawing too many amps due to an internal issue but MY $ is on batteries

.
.
.
Please donate to DTR Ron's Memorial
https://www.gofundme.com/2464axqr
We Miss you Ronnie
RIP
ZMANN is online now  
post #4 of 5 Old 10-27-2012, 04:56 PM Thread Starter
Powerstroke.org Rookie
 
Join Date: Dec 2007
Posts: 17
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Mentioned: 0 Post(s)
Quoted: 0 Post(s)
Feedback Score: 0 reviews
Starter was the problem. Replaced it and everything is perfect now
safari338 is offline  
post #5 of 5 Old 06-13-2013, 12:43 PM Thread Starter
Powerstroke.org Rookie
 
Join Date: Dec 2007
Posts: 17
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Mentioned: 0 Post(s)
Quoted: 0 Post(s)
Feedback Score: 0 reviews
Battery!!!
Thanks
safari338 is offline  
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Ford Powerstroke Diesel Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in









Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome