95 7.3 F350 rough idle p1211 4k psi HPO on mechanical gauge - Ford Powerstroke Diesel Forum
Powerstroke.org is the premier Diesel Truck Forum on the internet. Registered Users do not see the above ads.
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 10-13-2012, 05:27 PM
Powerstroke.org Rookie
 

Join Date: Oct 2012
Posts: 2
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
95 7.3 F350 rough idle p1211 4k psi HPO on mechanical gauge

like the title said...

the icp reading on my genesis scanner overrides to 725psi after a few moments(i get good psi signal before the psi gets too high)
ipr% less than 10% and 5% when 4k psi(see below)

at start hpo psi is at 1500, then after 5-10 seconds it get up to 2500 then 3000 then 4000.... then the engines is getting rough idle

disconnected the IPR still the same, disconnected ICP still the same!

HPOP have been changed because of previous failure(no pressure) replaced the IPR second time(3 weeks ago no start, ipr failure)

new hpop, ipr, icp.

tried a PCM and IDM set new no changes...

wiggled connectors and wiring no changes

i saw some metal chips on the ipr when the hpop failed....
whats next?

i have mitchell on demand, genesis scanner, and mechanical gauche(6k psi) on driver side hydraulic hose

called a experienced 7.3 tech from ADF in quebec and did same tests, he was like wtf !!
he then said the injectors must be clogged from the metal chips from the hpop failure

removed them today, took me 1hour

gonna go get them tested monday


any advices, experiences, or something to check?

i was wondering how to flush the oil from the hpo system in the head...

i removed the 4 plugs to drain the oil before removing the injectors...

any tricks to get the fuel and oil out from the cylinders now ?

Last edited by Teslank; 10-13-2012 at 05:31 PM.
Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
  #2  
Old 10-14-2012, 06:31 PM
Powerstroke.org Rookie
 

Join Date: Oct 2011
Posts: 21
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Take the glow plugs out and crank the motor...
Reply With Quote Quick reply to this message
  #3  
Old 10-15-2012, 05:32 PM
Powerstroke.org Rookie
 

Join Date: Oct 2012
Posts: 2
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
the injectors are in good condition,

is it possible a remanufactured bosch HPOP could be defective ??
Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now

In order to be able to post messages on the Ford Powerstroke Diesel Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
User Name:
If you do not want to register, fill this field only and the name will be used as user name for your post.
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:

Log-in

Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On



All times are GMT -8. The time now is 06:39 PM.


Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.1
Garage Plus, Vendor Tools vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.

vB.Sponsors