2000 7.3 new injectors now no power and smoke - Ford Powerstroke Diesel Forum
Powerstroke.org is the premier Diesel Truck Forum on the internet. Registered Users do not see the above ads.
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 10-13-2012, 04:02 PM
Powerstroke.org Rookie
 

Join Date: Aug 2010
Location: placerville ca
Posts: 16
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
2000 7.3 new injectors now no power and smoke

just installed reman injectors and now no power and lots of smoke pulled them back out today to double check o rings and copper all good and made sure all of them were seated down good. wtf is going on??? at least my cold start is sloved but cant drive it like this anyone have a fix for this???
Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
  #2  
Old 10-16-2012, 05:46 AM
Powerstroke.org Rookie
 

Join Date: May 2012
Posts: 12
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
did you suck all the oil out of the cylinders after you changed the injectors? You can use a simple vaccuum brake bleeder and a hose to pull the oil from the cylinders. Maybe it has too much oil in the cylinders to fire good.
Reply With Quote Quick reply to this message
  #3  
Old 10-16-2012, 05:58 AM
Member
 

Join Date: Dec 2009
Location: Canton GA
Posts: 71
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Where did you get them?
I put remans in mine and 4 of them were crap in less than 500 miles.
Reply With Quote Quick reply to this message
  #4  
Old 10-19-2012, 04:59 PM
Powerstroke.org Rookie
 

Join Date: Aug 2010
Location: placerville ca
Posts: 16
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
They were Pensacola diesel. Pulled them again and it was carbon build up in the ports. Cleaned it out real good re-installed and got power back. Still smokes once in a while after warm for about 10 min. Then goes away guessing its blow by comming in gotta do the Pcv delete but for you hard start guys injectors made all the difference. I've been plugging this thing in for 4 yrs but not anymore
Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now

In order to be able to post messages on the Ford Powerstroke Diesel Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
User Name:
If you do not want to register, fill this field only and the name will be used as user name for your post.
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:

Log-in

Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On



All times are GMT -8. The time now is 03:44 PM.


Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.1
Garage Plus, Vendor Tools vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.

vB.Sponsors