06 6.0 tack moves up and down and wont shift till warm - Ford Powerstroke Diesel Forum
Powerstroke.org is the premier Diesel Truck Forum on the internet. Registered Users do not see the above ads.
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 09-30-2012, 03:56 PM
Powerstroke.org Rookie
 

Join Date: Nov 2011
Posts: 13
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
06 6.0 tack moves up and down and wont shift till warm

Hi again
I hope some one can help. I have a problem in the morning when it is cool my truck starts good but when I try to go down the road it wants to skip I can see the tack will reach 2000 then drop to 1750 and back up feels like I am hooked to something very heavy. after the temps all come up the truck runs fine except that in over drive at low rpms there is a skip almost like it is trying to down shift but does not. if I step on it everythings works correctly it down shifts and goes with no skip

any help or ideas would be very thankful

thanks in advance
Desmond
Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
  #2  
Old 10-18-2012, 01:22 PM
Powerstroke.org Rookie
 

Join Date: Oct 2012
Posts: 5
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
My 04 does the same thing...won't shift good until its warm....I doubt I'll ever buy a ford again.
Reply With Quote Quick reply to this message
  #3  
Old 10-18-2012, 01:24 PM
Banned
 

Join Date: Oct 2011
Location: Carrollton Ohio
Posts: 8,839
Thanks: 65
Thanked 53 Times in 35 Posts
Feedback Score: 10 reviews
Sounds like injectors but to be safe check your batteries and ficm voltage first and have your batteries load tested individually first along with alternators checked. If those check out than it sounds like your spool valves on the injectors are crapping out. Mine did the same thing and I replaced the injectors and haven't had a problems since.
Reply With Quote Quick reply to this message
  #4  
Old 10-18-2012, 01:51 PM
Powerstroke.org Rookie
 

Join Date: Nov 2011
Posts: 13
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
I got new batteries six months ago and a new ficm today still no change
Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now

In order to be able to post messages on the Ford Powerstroke Diesel Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
User Name:
If you do not want to register, fill this field only and the name will be used as user name for your post.
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:

Log-in

Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On



All times are GMT -8. The time now is 08:36 AM.


Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.1
Garage Plus, Vendor Tools vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.

vB.Sponsors