CEL, makes it run better???? - Ford Powerstroke Diesel Forum
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 7 Old 09-06-2012, 05:12 PM Thread Starter
Powerstroke.org Rookie
 
Join Date: Apr 2011
Posts: 28
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Mentioned: 0 Post(s)
Quoted: 0 Post(s)
Feedback Score: 0 reviews
CEL, makes it run better????

sorry if this is a repost. in a hurry to gets omewhere.... i got an 01 7.3 134,000. AFE stage 2, ts performance 6 pos tuner, turbo back exhaust. 38x15s. i just left work today and noticed my CEL was on. running fun, and when the check engine light decided to shut off it surged a little whili drove down the highway. came back on. when idling it was perfect with the light on. when the light would go off it would surge sometimes and sometimes die. starts right back up no probems... please help. doesnt make sense that it runs better with CEL on? recent oil change, fuel filter. drained bowl, fuel looks good, put in ful;l tank of fuel. i use additives in my fuel.....
flatblack92xj is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 7 Old 09-07-2012, 08:29 PM Thread Starter
Powerstroke.org Rookie
 
Join Date: Apr 2011
Posts: 28
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Mentioned: 0 Post(s)
Quoted: 0 Post(s)
Feedback Score: 0 reviews
anyone got any ideas????
flatblack92xj is offline  
post #3 of 7 Old 09-07-2012, 08:50 PM
Compression Ignition Addict
 
atvrider93's Avatar
 
Join Date: May 2010
Location: Raleigh, NC
Posts: 3,835
Thanks: 12
Thanked 12 Times in 12 Posts
Mentioned: 0 Post(s)
Quoted: 8 Post(s)
Feedback Score: 0 reviews
try unplugging the ICP sensor

1996 F350 4x4 CCLB-- I'll miss her

1996 F350 4X4 RCLB zf5 213K
6637
OBA w/horn
DE 5"
PHP tunes
Mud Country 315/75/16

2008 Wr250X

To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.

To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.

Quote:
Originally Posted by belz View Post
There u go Tom. John may not be sexy, but he can tutor you, lol.
atvrider93 is offline  
post #4 of 7 Old 09-07-2012, 08:57 PM Thread Starter
Powerstroke.org Rookie
 
Join Date: Apr 2011
Posts: 28
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Mentioned: 0 Post(s)
Quoted: 0 Post(s)
Feedback Score: 0 reviews
funny.. as you typed that.. i found that as an idea on google. i will try that along with a new cps in the morn
flatblack92xj is offline  
post #5 of 7 Old 09-07-2012, 09:36 PM
Compression Ignition Addict
 
atvrider93's Avatar
 
Join Date: May 2010
Location: Raleigh, NC
Posts: 3,835
Thanks: 12
Thanked 12 Times in 12 Posts
Mentioned: 0 Post(s)
Quoted: 8 Post(s)
Feedback Score: 0 reviews
Doubt it's the cps but can't hurt.

Sent from my DROID BIONIC against my will

1996 F350 4x4 CCLB-- I'll miss her

1996 F350 4X4 RCLB zf5 213K
6637
OBA w/horn
DE 5"
PHP tunes
Mud Country 315/75/16

2008 Wr250X

To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.

To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.

Quote:
Originally Posted by belz View Post
There u go Tom. John may not be sexy, but he can tutor you, lol.
atvrider93 is offline  
post #6 of 7 Old 09-08-2012, 08:09 AM Thread Starter
Powerstroke.org Rookie
 
Join Date: Apr 2011
Posts: 28
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Mentioned: 0 Post(s)
Quoted: 0 Post(s)
Feedback Score: 0 reviews
yep, didnt fix it. but im sure it woulda been needed. so im still at a loss. it just doesnt make sense what it could be. it starts running perfect when the check engine light comes on??
flatblack92xj is offline  
post #7 of 7 Old 09-08-2012, 04:53 PM Thread Starter
Powerstroke.org Rookie
 
Join Date: Apr 2011
Posts: 28
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Mentioned: 0 Post(s)
Quoted: 0 Post(s)
Feedback Score: 0 reviews
i did unplug the icp... check engine stays on all the time.. but it no longer does what it was doing before. soo.. is that an obvious answer?
flatblack92xj is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Ford Powerstroke Diesel Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in









Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome