04 6.0 Crank No Start - Ford Powerstroke Diesel Forum
User Tag List

LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 3 Old 08-26-2012, 06:04 PM Thread Starter
Premium Member
dgenemiller's Avatar
Join Date: Jun 2008
Location: Justin, TX
Posts: 160
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
04 6.0 Crank No Start

Had this same problem in January, changed FICM, IPR , Both Batteries and alternator then still no start changed the Starter and boom ran fine till last week.

Only mods SCT with Old Spartan Tunes. Ran thru No Start check list everything except air test, No air on side of the road.

FICM 47-48 Immediately
ICP Reads .70-.89 V at jumper on harness
No Codes LPO rises after 15 secs of cranking when ICP shows .7 it acts like it wants to start but wont fire. No smoke from exhaust. Pulled FICM OHMS checked all injectors both coils from FICM connector highest was #2 it was 1.8 Ohms all the rest were .7 to .8 ohms. Buzz test sounds ok.

Changed oil and filter T6 5-40W always
Both Fuel Filters, Primary little dirty secondary slightly brown.

Secondary fuel bowl fills in 4 secs no bubbles
Did the injector mechanical test with fuel bowl open no bubbles while cranking

Changed the starter again turns 340-360 rpm while cranking, Actron code scan plus no codes at all.

What am I missing????????

04 F350 Lariat 6.0 CC FX4
dgenemiller is offline  
Sponsored Links
post #2 of 3 Old 08-26-2012, 08:37 PM
Compression Ignition Addict
Deere Diesel Man's Avatar
Join Date: Aug 2008
Location: Rabun Gap, U(GA)
Posts: 1,075
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Thanks: 0
Thanked 5 Times in 5 Posts
Feedback Score: 4 reviews
Stc? Or maybe starter solenoind went out again?

IF its not a Deere, It must be a Puss!! Livin the Old Age!
2011 F250 Bone Stock

Deere Diesel Man is offline  
post #3 of 3 Old 08-26-2012, 08:45 PM
Compression Ignition Addict
Join Date: Jan 2009
Location: Salem, NH
Posts: 204
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Thanks: 3
Thanked 2 Times in 2 Posts
Feedback Score: 0 reviews
IPR percentage while cranking? sounds like high pressure oil system leak or hpop failure.
SICKS-O is offline  
Sponsored Links

Quick Reply

Register Now

In order to be able to post messages on the Ford Powerstroke Diesel Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:


Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.

Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode

Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome