7.3L is running flat - Ford Powerstroke Diesel Forum
Powerstroke.org is the premier Diesel Truck Forum on the internet. Registered Users do not see the above ads.
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 10-10-2007, 07:49 PM
Powerstroke.org Rookie
 

Join Date: Jul 2007
Posts: 11
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
7.3L is running flat

Ok here goes. When I first got my 2001 f350 7.3L It was having a hard time starting in the morning. SO I replaced the following CPS, GPR, glow plugs and after all of that I found that it was the #2 and #8 fuel injectors via a comparison test. So I changed all 8 fuel injectors. ( i figured that i might as well while I had it apart and the truck has 230000 miles on it.) So I got that done and the truck ran great Got it up to 120 MPH with no problem. Fast forward 2 months blew second gear in the auto transmission so I had it rebuilt.
Now comes the new problem the truck seems to run rough. When I get it up to 80 it bucks. At all speeds it just doesn't seem to run like it did before the transmission went. I had a friend put it on a computer and I got a P1118 manifold temp. sensor error as well as another and I will post that when I get home. Also did another comparison test and injector #8 showed out of balance. Could it be possible that the injector went bad already. I give up Help me please
Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
  #2  
Old 10-10-2007, 08:21 PM
Emergency Services
 

Join Date: May 2007
Location: Columbus, OH
Posts: 5,534
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Send a message via AIM to cchase
wow... I am dreeding the day I need all those repairs, cant really help ya but someone should be along shortly....oh ya bump
Reply With Quote Quick reply to this message
  #3  
Old 10-10-2007, 08:45 PM
Powerstroke.org Rookie
 

Join Date: Jul 2007
Posts: 11
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
The codes I got are as follows

P1118- manifold air temp sensor low input
P1212- ICP not at expected pressure
P0284- Cyl 8 balance fault ( got after running comparison test)
Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now

In order to be able to post messages on the Ford Powerstroke Diesel Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:

Log-in

Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On



All times are GMT -8. The time now is 01:49 AM.


Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.1
Garage Plus, Vendor Tools vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.

vB.Sponsors