02 E-350 RUNS FINE AT IDLE BUT ROUGH ON ACCELERATION - Ford Powerstroke Diesel Forum
Powerstroke.org is the premier Diesel Truck Forum on the internet. Registered Users do not see the above ads.
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 05-12-2012, 04:20 PM
Powerstroke.org Rookie
 

Join Date: Sep 2010
Posts: 6
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
02 E-350 RUNS FINE AT IDLE BUT ROUGH ON ACCELERATION

well i guess i'll start with this, its got 667k miles mostly highway. starts fine idles fine but when you accelerate it starts to chug or buck moves slow and i also noticed it rolling black smoke out the pipe and i seen some blue smoke but mainly black. i thought of the accelerator sensor but not sure. any help would be greatful. p.s. i change the whole fuel filter housing, water pump just a week before it happened. drove it to NC got to VA when the problem started an was able to baby her home in OH. thanks an hope someone can help, just dont want to give up on yhe ol 7.3L shes done us proud
Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
  #2  
Old 05-12-2012, 05:46 PM
Compression Ignition Addict

 

Join Date: Mar 2010
Location: hoquiam, wa
Posts: 852
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
when was the last time you changed the oil or air filter??
Are there any codes flashing right now??
Reply With Quote Quick reply to this message
  #3  
Old 05-12-2012, 06:14 PM
Powerstroke.org Rookie
 

Join Date: Sep 2010
Posts: 6
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
i changed the oil and filter and the air filters before i made the trip
Reply With Quote Quick reply to this message
  #4  
Old 05-12-2012, 06:17 PM
Powerstroke.org Rookie
 

Join Date: Sep 2010
Posts: 6
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
no cel either
Reply With Quote Quick reply to this message
  #5  
Old 05-22-2012, 06:09 AM
Powerstroke.org Rookie
 

Join Date: Sep 2010
Posts: 6
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
WELL IF ANYONE HAS BEEN READING THIS I TOOK THE VAN IN TO THE DEALER AND THEY SAY THE TURBO IS FINE BUT THERES A LEAK SOME WHERE FOR IT? I DONT KNOW MY MOTHER TALKED TO THE SERVICE WRITER ON THE PHONE ABOUT IT BUT WHEN I TALK TO THEM I'LL FIND OUT WHAT CAUSE THIS PROBLEM SO I CAN POST IT ON HERE FOR OTHERS THAT RUN IN THIS PROBLEM CAN FIX IT THEM SELVES RATHER THAN BEIN LIKE ME WITH THE BIG @$$ REPAIR BILL, LOL
Reply With Quote Quick reply to this message
  #6  
Old 06-22-2012, 09:03 PM
Member
 

Join Date: May 2010
Posts: 64
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
hey man what did you find out about your turbo? i am working on a friends 02 E-250 and am having the same problem!
Reply With Quote Quick reply to this message
  #7  
Old 06-23-2012, 05:31 AM
Powerstroke.org Rookie
 

Join Date: Sep 2010
Posts: 6
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
FIXED IT MYSELF

IT JUST NEEDED A FUEL PUMP, THE DEALER TRIED TO TAKE US FOR A RIDE SAYIN IT NEEDS THIS AND THAT BUT THE FIRST THING OUT OF THEIR MOUTH WAS FUEL PUMP PRESSURE WAS LOW. SO I PAID THEM FOR CHECKIN IT OUT WENT OVER TO MY BUDDY AT THE TRUCK CENTER BOUGHT A NEW FUEL PUMP FROM FORD FOR $560 HAD IT ON AN RUNNIN THE SAME DAY. 670K MILES AND ROLLIN, LOL
Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now

In order to be able to post messages on the Ford Powerstroke Diesel Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:

Log-in

Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On



All times are GMT -8. The time now is 11:35 PM.


Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.1
Garage Plus, Vendor Tools vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.

vB.Sponsors