A whole mess o' problems, please help - Ford Powerstroke Diesel Forum
Powerstroke.org is the premier Diesel Truck Forum on the internet. Registered Users do not see the above ads.
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 03-11-2012, 10:38 PM
Powerstroke.org Rookie
 

Join Date: Mar 2009
Location: Rock Climbing, WVO, mountaineering, biking, skiing, hiking,
Posts: 15
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
A whole mess o' problems, please help

Hi All
So, here is the situation. I have a 96' F250 7.3L Diesel PowerStroke with some problems. Here is the list:
1. I need to use a spry start in the air intake every morning, even if it is not that cold, usually after that it will start fine the rest of the day. (I have been doing this for about a year now, I know this is bad, because I think some glow plugs are fried)
2. recently it has started shaking violently, lose power, and then die, usually shortly after starting but not always. Not sure what this is about but this is the most serious problem as it has happened on the interstate!
3. The "Water in Fuel" light came on about 10 days ago but I ignored it because the truck was running fine at that point and there have been other warning lights coming on recently that wont go off, ie ABS light and the E break light.
Some history: I live in Washington where it is really wet all the time. I left my truck for about 6 months when I was traveling and have been back for about a month now so there is a good chance there is actually water in the fuel. I have perged the fuel filter but I didn't notice a difference. tomorrow I am going to replace the fuel filter and add a fuel conditioner to a fresh tank of diesel.

Anyway, any thoughts or ideas would be extreamly helpful
Thanks so much everyone
Geoff
Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
  #2  
Old 03-12-2012, 12:58 AM
Compression Ignition Addict
 

Join Date: Mar 2011
Location: Outer Banks
Posts: 877
Thanks: 0
Thanked 4 Times in 4 Posts
Feedback Score: 0 reviews
1. from everything I have read stop using the spray! Check your glow plug relay. Not sure about your truck but mine is located on top of the motor beside the fuel filter. Check your glow plugs. You can search both these fixes.

2.IDK, except maybe it due to the fuel, 6 month old the fuel could have water in it and it could have jelled. Change the filters and fluids, oil too.

3.change filters and drain the fuel tank.....thats where I would start.

Good luck.
Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now

In order to be able to post messages on the Ford Powerstroke Diesel Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
User Name:
If you do not want to register, fill this field only and the name will be used as user name for your post.
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:

Log-in

Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On



All times are GMT -8. The time now is 04:41 AM.


Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.1
Garage Plus, Vendor Tools vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.

vB.Sponsors