engine lose power - Ford Powerstroke Diesel Forum
Powerstroke.org is the premier Diesel Truck Forum on the internet. Registered Users do not see the above ads.
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 09-17-2007, 05:17 PM
Compression Ignition Addict
 

Join Date: Jul 2007
Posts: 296
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
engine lose power

when i start my truck after it has been sittin for about 5 hour or more it has very little power and it seem to be runnin ruff but i take off and it get its power back after about 1/4 mile
Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
  #2  
Old 09-20-2007, 01:11 PM
Powerstroke.org Rookie
 

Join Date: Sep 2007
Posts: 3
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Mine does the exact same thing. After reading some other threads here, I think I will get the dealer to load the newest flash. Mine still has the buzz flash and several other posts state the new flash made these symptoms go away!
Reply With Quote Quick reply to this message
  #3  
Old 09-20-2007, 01:16 PM
Emergency Services
 

Join Date: Jul 2007
Location: Paris, Arkansas
Posts: 89
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
I just had mine flashed last week with the new program. Mine was doing the same thing. Now it runs great. Mine has 91k on it. Ran rough, hard to start until warmed up.
Reply With Quote Quick reply to this message
  #4  
Old 09-20-2007, 01:23 PM
Powerstroke.org Rookie
 

Join Date: Sep 2007
Posts: 3
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Did you have the buzz flash before... Also, do you know which updated flash they put on? From what I have read, there are at least two newer versions.

Thanks
Reply With Quote Quick reply to this message
  #5  
Old 09-20-2007, 05:50 PM
Emergency Services
 

Join Date: Jul 2007
Location: Paris, Arkansas
Posts: 89
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Not sure. I have only had my truck about 6 weeks. It started running bad, I took it to the shop and they reflashed it. Now it works great. I will see if I can find out some details tomorrow.
Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now

In order to be able to post messages on the Ford Powerstroke Diesel Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
User Name:
If you do not want to register, fill this field only and the name will be used as user name for your post.
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:

Log-in

Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On



All times are GMT -8. The time now is 11:11 AM.


Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.1
Garage Plus, Vendor Tools vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.

vB.Sponsors