10K mod problems - Ford Powerstroke Diesel Forum
Powerstroke.org is the premier Diesel Truck Forum on the internet. Registered Users do not see the above ads.
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 06-22-2007, 07:45 AM
Learning the 6.0 game…...

 

Join Date: Dec 2006
Location: West Sacramento
Posts: 3,752
Thanks: 7
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
10K mod problems

I performed the 10K mod yesterday on my late '99 PSD. On the test drive it died 4 times. I was told I didn't have a good connection, but the "service engine light" was on. This morning I soldered some wires to the ends of the resistor and re installed it. While it was warming up in the driveway it died. I restarted it, and maybe a minute later it died.
Can anyone tell me what is going on? Am I doing something wrong? I plugged it into the blue/green, grey/red wires.
Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
  #2  
Old 06-22-2007, 07:47 AM
Fishing Fanatic

 

Join Date: Nov 2006
Location: Where the Navy sends me!
Posts: 400
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
I can't remember the color of the wires, but I will look at mine later and let you know. Good luck with it. And If I can help out I will. Let me know
Reply With Quote Quick reply to this message
  #3  
Old 06-22-2007, 07:55 AM
Learning the 6.0 game…...

 

Join Date: Dec 2006
Location: West Sacramento
Posts: 3,752
Thanks: 7
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Thanks, I appreciate it. It is supposed to be "simple" but for some reason I'm having trouble. I followed the instructions just like the video shows.
Reply With Quote Quick reply to this message
  #4  
Old 06-22-2007, 08:28 AM
Fishing Fanatic

 

Join Date: Nov 2006
Location: Where the Navy sends me!
Posts: 400
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
OK I just looked at my truck, and mine is hooked into the Blue wire with green stripe, and the Gray wire with red stripe. So I see that is the same wires you have it hooked to, so?? Where did you get your resistor?? Sure it is the right OHMS and AMP rating?? Hope you get it figured out. Is everything running ok with the resistor not hooked up?? MAKE SURE YOU AREN"T ACCIDENTLY SHORTING THE TWO WIRES WHEN YOU PUSH THE CONN BACK IN. Good luck
Reply With Quote Quick reply to this message
  #5  
Old 06-22-2007, 08:33 AM
Compression Ignition Addict
 

Join Date: Apr 2007
Posts: 1,479
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
It should be at least a 1/2W resistor also. I've read of people having problems if they use a 1/4W...
Reply With Quote Quick reply to this message
  #6  
Old 06-22-2007, 10:06 AM
Learning the 6.0 game…...

 

Join Date: Dec 2006
Location: West Sacramento
Posts: 3,752
Thanks: 7
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
I got them at Radio Shack. They are 1.2watt, 10K OHM resistors.

OOOPPPSS On second inspection they are 10 OHM, not 10K OHM. Must have been in the wrong drawer!!

Last edited by sevenmalards; 06-22-2007 at 10:10 AM.
Reply With Quote Quick reply to this message
  #7  
Old 06-22-2007, 10:08 AM
Fishing Fanatic

 

Join Date: Nov 2006
Location: Where the Navy sends me!
Posts: 400
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
That would be a problem Make sure 10K!! I think 1 watt is what mine is, but make sure it at least 10k 1/2 watt. Good luck
Reply With Quote Quick reply to this message
  #8  
Old 06-22-2007, 10:10 AM
Compression Ignition Addict
 

Join Date: Apr 2007
Posts: 1,479
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
The part # from RS for the 10K is:
Model: 271-1126 | Catalog #: 271-1126
Reply With Quote Quick reply to this message
  #9  
Old 06-22-2007, 10:11 AM
Powerstroke.org Fanatic
 

Join Date: May 2007
Location: Central Indiana
Posts: 100
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
I keep hearing about this mod here, what does it entail. Any one have a link to where I can read about this?
Reply With Quote Quick reply to this message
  #10  
Old 06-22-2007, 10:12 AM
Compression Ignition Addict
 

Join Date: Apr 2007
Location: columbia station ohio
Posts: 164
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
i dont mean to steal this thread but what is a 10k mod and wut does it do?
Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now

In order to be able to post messages on the Ford Powerstroke Diesel Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:

Log-in

Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On



All times are GMT -8. The time now is 08:37 PM.


Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.1
Garage Plus, Vendor Tools vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.

vB.Sponsors