TS chip install gone bad - Ford Powerstroke Diesel Forum
Powerstroke.org is the premier Diesel Truck Forum on the internet. Registered Users do not see the above ads.
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 02-06-2010, 08:45 AM
Serving Our Country!
 

Join Date: Aug 2009
Posts: 89
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
TS chip install gone bad

I bought a used TS chip and tried to install it last night. I followed the directions very precise and put it all back together. And I noticed right away that I have no wait to start light. I pulled it back out again cleaned the connections and still the same thing. I finally took the chip out and still no start. I searched and keeping coming up wih the same thing bad pcm. I hope this is not the situation I really don't want to buy another pcm. I would appreciate any help you guys can be I need to get it back on the road.

1999 F250 7.3. 6 speed
Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
  #2  
Old 02-06-2010, 08:59 AM
Shaking the Bush Boss
 

Join Date: Feb 2007
Location: Salisbury, NC
Posts: 9,740
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
bump up for ya
Reply With Quote Quick reply to this message
  #3  
Old 02-06-2010, 09:03 AM
Premium Member
 

Join Date: Jan 2009
Posts: 1,179
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Disconnect the batteries for 15 minutes and try to start it. Well, reconnect the batteries.
Reply With Quote Quick reply to this message
  #4  
Old 02-06-2010, 09:11 AM
OBS Forever!!!!!!

 

Join Date: Feb 2009
Location: China Grove, NC
Posts: 5,536
Thanks: 0
Thanked 4 Times in 4 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Check under hood fuses as well. specifically #22 I believe.
Reply With Quote Quick reply to this message
  #5  
Old 02-06-2010, 09:15 AM
Compression Ignition Addict
 

Join Date: Jul 2007
Posts: 5,426
Thanks: 1
Thanked 8 Times in 8 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Quote:
Originally Posted by oasis04 View Post
Check under hood fuses as well. specifically #22 I believe.
x2 if no WTS light is coming on.
Reply With Quote Quick reply to this message
  #6  
Old 02-06-2010, 09:25 AM
Serving Our Country!
 

Join Date: Aug 2009
Posts: 89
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Thanks guys i just tried the batteries, fuses, and still nothing I think the PCM is fried> Thanks for everything so far I will try anything.
Reply With Quote Quick reply to this message
  #7  
Old 02-06-2010, 09:31 AM
Emergency Services
 

Join Date: Mar 2009
Location: Katy, Texas
Posts: 1,593
Thanks: 0
Thanked 1 Time in 1 Post
Feedback Score: 0 reviews
Did you scrub it too hard when cleaning?
Reply With Quote Quick reply to this message
  #8  
Old 02-06-2010, 09:40 AM
Serving Our Country!
 

Join Date: Aug 2009
Posts: 89
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
I did scrub it pretty good. I dont think it was to hard I could be wrong it happens every so often. Thanks
Reply With Quote Quick reply to this message
  #9  
Old 02-06-2010, 10:49 AM
OBS Forever!!!!!!

 

Join Date: Feb 2009
Location: China Grove, NC
Posts: 5,536
Thanks: 0
Thanked 4 Times in 4 Posts
Feedback Score: 0 reviews
did you get the main harness a good reseat and the bolt tightened down good.
Reply With Quote Quick reply to this message
  #10  
Old 02-06-2010, 11:12 AM
Compression Ignition Addict
 

Join Date: Jan 2008
Location: Richardson
Posts: 985
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Send a message via AIM to Black&Gold Send a message via Skype™ to Black&Gold
did you have the batteries disconnected during the install?
Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now

In order to be able to post messages on the Ford Powerstroke Diesel Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
User Name:
If you do not want to register, fill this field only and the name will be used as user name for your post.
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:

Log-in

Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On



All times are GMT -8. The time now is 09:13 PM.


Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.1
Garage Plus, Vendor Tools vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.

vB.Sponsors