AB to AD Injectors Help!!!!!! - Ford Powerstroke Diesel Forum
Powerstroke.org is the premier Diesel Truck Forum on the internet. Registered Users do not see the above ads.
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 06-09-2009, 12:16 PM
Member
 

Join Date: Dec 2007
Posts: 55
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
AB to AD Injectors Help!!!!!!

I just switched out injectors from AB to AD and the truck starts right up and idles fine but it is dead it feels like something is holding it back there is no smoke or noises the temp and oil pressure are good but the exhaust temp feels a little warmer than usual.

Could it be the HPOP or fuel pump I dont know I boggled I read that the AD's should do fine and I have heard u need to change a few things.
Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
  #2  
Old 06-09-2009, 12:18 PM
Compression Ignition Addict
 

Join Date: Aug 2008
Location: cheyenne
Posts: 168
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
did you change your tuning?? you did go from split shots to singles.

what do you mean by no noises?
Reply With Quote Quick reply to this message
  #3  
Old 06-09-2009, 12:22 PM
Cynic
 

Join Date: Jun 2007
Location: Fort Worth, Texas
Posts: 11,194
Thanks: 0
Thanked 2 Times in 2 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Quote:
Originally Posted by Strokin30 View Post
I just switched out injectors from AB to AD and the truck starts right up and idles fine but it is dead it feels like something is holding it back there is no smoke or noises the temp and oil pressure are good but the exhaust temp feels a little warmer than usual.

Could it be the HPOP or fuel pump I dont know I boggled I read that the AD's should do fine and I have heard u need to change a few things.
How many miles have you driven the truck after the injectors were replaced. I didn't notice any real change between ab's and ad's.
Reply With Quote Quick reply to this message
  #4  
Old 06-09-2009, 12:23 PM
Cynic
 

Join Date: Jun 2007
Location: Fort Worth, Texas
Posts: 11,194
Thanks: 0
Thanked 2 Times in 2 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Quote:
Originally Posted by SuperStroker10 View Post
did you change your tuning?? you did go from split shots to singles.

what do you mean by no noises?

ab's and ad's are both split shot. no real tuning needed between 120 and 140cc...
Reply With Quote Quick reply to this message
  #5  
Old 06-09-2009, 12:23 PM
Member
 

Join Date: Dec 2007
Posts: 55
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Well I had a bad injector knock thats why I went to the AD's I am running a Bullydog power pup but I was kinda wondering whether it would help or not I have programed it back into the truck. What would be the best way to go about things?
Reply With Quote Quick reply to this message
  #6  
Old 06-09-2009, 12:24 PM
Compression Ignition Addict
 

Join Date: Aug 2008
Location: cheyenne
Posts: 168
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
i thought stock AD's were single shots??? last i knew they were
Reply With Quote Quick reply to this message
  #7  
Old 06-09-2009, 12:25 PM
Member
 

Join Date: Dec 2007
Posts: 55
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Its been driven prob 5 miles trying not to go to far dont want to mess anything up but it doesnt even have the power the AB's had
Reply With Quote Quick reply to this message
  #8  
Old 06-09-2009, 12:25 PM
Cynic
 

Join Date: Jun 2007
Location: Fort Worth, Texas
Posts: 11,194
Thanks: 0
Thanked 2 Times in 2 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Quote:
Originally Posted by SuperStroker10 View Post
i thought stock AD's were single shots??? last i knew they were

aa/a0: single shot 90cc
ab: split shot 120cc
ad: split shot 140cc
Reply With Quote Quick reply to this message
  #9  
Old 06-09-2009, 12:26 PM
Cynic
 

Join Date: Jun 2007
Location: Fort Worth, Texas
Posts: 11,194
Thanks: 0
Thanked 2 Times in 2 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Quote:
Originally Posted by Strokin30 View Post
Its been driven prob 5 miles trying not to go to far dont want to mess anything up but it doesnt even have the power the AB's had
Stop being a wuss and drive the truck. Get the air out of the high pressure oil system.
Reply With Quote Quick reply to this message
  #10  
Old 06-09-2009, 12:28 PM
Member
 

Join Date: Dec 2007
Posts: 55
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
I might have a boost problem somewhere I dont know I dont have a boost gauge anymore!
Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now

In order to be able to post messages on the Ford Powerstroke Diesel Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
User Name:
If you do not want to register, fill this field only and the name will be used as user name for your post.
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:

Log-in

Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On



All times are GMT -8. The time now is 05:43 PM.


Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.1
Garage Plus, Vendor Tools vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.

vB.Sponsors