low boost numbers... - Ford Powerstroke Diesel Forum
Powerstroke.org is the premier Diesel Truck Forum on the internet. Registered Users do not see the above ads.
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 03-30-2009, 06:32 PM
Member
 

Join Date: Sep 2008
Location: columbia falls mt
Posts: 88
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
low boost numbers...

hi everyone im new to the site and have a question. i just put a edge evo. 2 tuner in my truck and while i drive down the road it reads 0-3 psi for boost, and under a load it will go up to 9 psi. and there is a huge cloud of black smoke(looks cool). is it my tuner or the truck computer? or is my turbo toast? or somethin?

an help would be great cause my local shop charges an arm and a leg to look at stuff so i do all my own work if i can
thanks guys
Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
  #2  
Old 03-31-2009, 06:15 AM
Compression Ignition Addict
 

Join Date: Nov 2007
Posts: 2,355
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
I'd start by checking all the boots to make sure they are tight- 2 at the intercooler, 4 on the spyder pipe (2 on the CAC tubes, 2 on the plenums). Also check for up-pipe leaks (the pipes that connect the exhaust manifolds to the turbo).
Reply With Quote Quick reply to this message
  #3  
Old 03-31-2009, 06:16 AM
Compression Ignition Addict
 

Join Date: Feb 2008
Location: Bayville, NJ
Posts: 1,050
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Send a message via AIM to ABoyAndHisToys
What does it do in the stock program?
Reply With Quote Quick reply to this message
  #4  
Old 03-31-2009, 06:36 AM
Viking Heavy Diesel

 

Join Date: Nov 2007
Location: 34'.6264 -98.4192
Posts: 20,704
Thanks: 0
Thanked 1 Time in 1 Post
Feedback Score: 1 reviews
In stock mode does it feel like its lacking in power?
Reply With Quote Quick reply to this message
  #5  
Old 03-31-2009, 07:03 PM
Member
 

Join Date: Sep 2008
Location: columbia falls mt
Posts: 88
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
no in stock mode it feels normal. do you think the boost senser might be toast?
Reply With Quote Quick reply to this message
  #6  
Old 04-03-2009, 06:57 PM
Member
 

Join Date: Sep 2008
Location: columbia falls mt
Posts: 88
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
i also seen on here where some guys were talking about there intercooler were getting clogged
Reply With Quote Quick reply to this message
  #7  
Old 04-03-2009, 07:24 PM
Powerstroke Techie


 

Join Date: Jun 2007
Location: Huntsville/Arab alabama
Posts: 3,575
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Take a quick look inside your intake and make sure your turbo impeller does NOT look like the first pic. The second pic is good, first pic bad.





Reply With Quote Quick reply to this message
  #8  
Old 04-23-2009, 06:56 PM
Member
 

Join Date: Sep 2008
Location: columbia falls mt
Posts: 88
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
ok ill check it out. of it does look like that would i be able to rebuild it
Reply With Quote Quick reply to this message
  #9  
Old 04-23-2009, 08:35 PM
Living on a prayer
 

Join Date: Sep 2007
Location: Salem, Oregon
Posts: 291
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
you mean it only hits 9# max when you really put the pedal down? mine sits around 3-5 when cruising around town/hwy depending on speed. that's just cruising though, no acceleration really. is that not normal?
Reply With Quote Quick reply to this message
  #10  
Old 04-23-2009, 08:38 PM
Powerstroke.org Sponsor

 

Join Date: Oct 2006
Location: Ventura County, CA
Posts: 20,359
Thanks: 23
Thanked 23 Times in 14 Posts
Feedback Score: 2 reviews
Send a message via AIM to Raul@Stealth Automotive
check your up pipes as well...

what are your EGT's numbers?
Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now

In order to be able to post messages on the Ford Powerstroke Diesel Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
User Name:
If you do not want to register, fill this field only and the name will be used as user name for your post.
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:

Log-in

Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On



All times are GMT -8. The time now is 02:44 AM.


Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.1
Garage Plus, Vendor Tools vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.

vB.Sponsors