How Do I Tell If I Have Keyless Entry? - Ford Powerstroke Diesel Forum
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 4 Old 06-26-2010, 12:04 PM Thread Starter
Member
 
99f-350's Avatar
 
Join Date: May 2010
Posts: 61
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Mentioned: 0 Post(s)
Quoted: 0 Post(s)
Feedback Score: 0 reviews
How Do I Tell If I Have Keyless Entry?

How do I tell if I have a keyless entry system or not? It is the XLT. Its a early '99 8/98. I Dont want to have to buy a remote and have it not work. Any help would be great! Thanks.

Brian

Early 1999 F-350 Crew Cab XLT 7.3L Dually 4x4

Intake, Chip, Gauges, Exhaust, Turbo Blow Off Kit, Steering Assist System


To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.



To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
99f-350 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 4 Old 06-26-2010, 12:22 PM
Super Moderator

 
Eric's Avatar
 
Join Date: Mar 2007
Location: Mt. Washington, Ky.
Posts: 8,226
Thanks: 0
Thanked 12 Times in 11 Posts
Mentioned: 0 Post(s)
Quoted: 0 Post(s)
Feedback Score: 6 reviews
I'm pretty sure you cycle the ignition either 3 or 5 times and the door locks should unlock


To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.


Early 99 F250 with a bunch of extra junk...
Eric is offline  
post #3 of 4 Old 06-26-2010, 12:30 PM
Compression Ignition Addict
 
Join Date: Apr 2008
Location: Dallas
Posts: 2,306
Thanks: 0
Thanked 2 Times in 2 Posts
Mentioned: 0 Post(s)
Quoted: 0 Post(s)
Feedback Score: 1 reviews
Quote:
Originally Posted by Eric View Post
I'm pretty sure you cycle the ignition either 3 or 5 times and the door locks should unlock
I think its 8 times in 8 seconds to get it into programming mode. That or call a dealer and give them your vin and they should be able to look it up and tell if it was built on the truck.

F250 reg cab short bed
JMart is offline  
post #4 of 4 Old 06-26-2010, 09:05 PM
Member
 
Join Date: Apr 2009
Posts: 35
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Mentioned: 0 Post(s)
Quoted: 0 Post(s)
Feedback Score: 0 reviews
Quote:
Originally Posted by JMart View Post
I think its 8 times in 8 seconds to get it into programming mode. That or call a dealer and give them your vin and they should be able to look it up and tell if it was built on the truck.
this........
Tech5 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Ford Powerstroke Diesel Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in









Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome