4x4 not working - Ford Powerstroke Diesel Forum
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 4 Old 12-30-2009, 10:46 PM Thread Starter
Powerstroke.org Rookie
 
Join Date: Oct 2009
Posts: 11
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Mentioned: 0 Post(s)
Quoted: 0 Post(s)
Feedback Score: 0 reviews
4x4 not working

actually 4x4 works too good, it will engage and work but will not disengage. have taken hubs off and they look good check vacum pump and it will run and shut off. am getting vacum to hoses going to wheels but seems week. when i blow air into hose cannot find were it comes out inside hub do not see any holes or any thing. kind of stumped on this one do not want to buy new hubs but want to keep auto feature, have to use 4x4 to get up steep driveway every day. Also should there be any play at all ,up and down in the water pump. fan clutch is tight, its in the pump. any help would be great thanks
jm812003 is offline  
post #2 of 4 Old 12-31-2009, 12:02 AM
Mob boss

 
Jarrod B's Avatar
 
Join Date: Jul 2008
Location: Austin Texas
Posts: 26,951
Thanks: 25
Thanked 27 Times in 25 Posts
Mentioned: 2 Post(s)
Quoted: 148 Post(s)
Feedback Score: 1 reviews
as in moving the wp up and down? NO. does it leak?

can you hear the transfer case engage and disengauge when switchin it on and off? is there oil in it?

2006 Ford F250 CCSB FX4 6.0

Sold
1997 F350 CCLB 2WD 7.3
1999 F350 CCLB 4WD 7.3
2003 F350 CCLB FX4 6.0





LSP Chapter Director

LSP Group Threads
http://www.powerstroke.org/forum/lon...-powerstrokes/
Jarrod B is offline  
post #3 of 4 Old 12-31-2009, 02:44 AM
Other vehicle is an F250
 
Hank's Avatar
 
Join Date: Jul 2007
Location: N. Pickens County S.C.
Posts: 18,321
Thanks: 0
Thanked 1 Time in 1 Post
Mentioned: 0 Post(s)
Quoted: 0 Post(s)
Feedback Score: 0 reviews
I've been having the exact samre problem with my 4x4. Engaes but doesn't want to disengage. I haven't tried to find the problem yet. I have had some suggestions of what to look for however. I will let you know if I resolve my problem.

2001 F250 Lariat Crewcab, Automatic, 4X4

(Late '99 Regular Cab Work Truck)


6.5" Pro Comp Lift ~ Traction Bars ~ Son-Built Sliders ~ 16" Pro Comp Xtreme Wheels with 35" BFG TA KM2s
4" Banks Exh.-Power Elbow ~ Wicked Wheel ~ DIY AMSOIL EaAU4090 Intake ~ PHP 6 Pos Chip ~ LowDown LED Upgrade
Stage 1 Injectors ~ HankDaddy Mod. ~ BUILT TRANNY! 352 HP Shootin' for 375!
CAROLINA POWERSTROKE ASSOCIATION
Hank is offline  
post #4 of 4 Old 01-06-2010, 07:20 PM Thread Starter
Powerstroke.org Rookie
 
Join Date: Oct 2009
Posts: 11
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Mentioned: 0 Post(s)
Quoted: 0 Post(s)
Feedback Score: 0 reviews
transfer case is full of oil and the motor is shifting fine, its it the hubs or something. The water pump does not leak yet, if it is loose would it make a howling grinding sound. It also will make a terrible squeak when turned backwards. thanks
jm812003 is offline  
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Ford Powerstroke Diesel Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in









Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome