4wd dont work - Ford Powerstroke Diesel Forum
Powerstroke.org is the premier Diesel Truck Forum on the internet. Registered Users do not see the above ads.
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 12-06-2009, 07:12 PM
Compression Ignition Addict
 

Join Date: Mar 2009
Posts: 437
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
4wd doesnt work

Well crap its winter already here in michigan and couple nights we got about 4" of snow but it was really icy. so I Locked in the hubs and put it in 4wd for fun and nothiing happened. only power to the rear wheels. Well i jumped out of my truck, my truck is still in 4wd, so i tried spinning the driveshaft with my hand and i couldnt. So i put it in 2wd with the hubs locked in and i could turn my front driveshaft by hand. does that mean the hubs are bad?

Also do the early 99s have antilocks?

Last edited by 99PSD-White; 12-06-2009 at 07:18 PM.
Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
  #2  
Old 12-07-2009, 05:55 PM
Powerstroke.org Fanatic
 

Join Date: Nov 2006
Posts: 116
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
They're easy to take off (no need to remove the tire) and clean and lubricate. You'll be able to see how they operate and can determine if they are still ok or just need a good cleaning.

My early 99 has antilock on the rear only...I don't think front antilocks came until later years.
Reply With Quote Quick reply to this message
  #3  
Old 12-07-2009, 05:59 PM
Compression Ignition Addict
 

Join Date: Apr 2007
Location: Wright City, MO
Posts: 2,687
Thanks: 2
Thanked 4 Times in 4 Posts
Feedback Score: 1 reviews
Did you actually manually lock the hubs?
Reply With Quote Quick reply to this message
  #4  
Old 12-08-2009, 08:26 PM
Compression Ignition Addict
 

Join Date: Mar 2009
Posts: 437
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
yeah lol. i figured out what hub it is so im gunna try to tear it apart and grease it up and clean it and hope it works. When i replaced my ball joints this summer i remember have an issue with this big black plastic washer on which way it goes in so i might have put it in backwards which maybe messes with the hub from not locking. The picture is the washer i think i put in backwards.
Attached Thumbnails
4wd dont work-bjwu_plastic_thrush_washer.jpg  

Last edited by 99PSD-White; 12-08-2009 at 08:31 PM.
Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now

In order to be able to post messages on the Ford Powerstroke Diesel Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
User Name:
If you do not want to register, fill this field only and the name will be used as user name for your post.
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:

Log-in

Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On



All times are GMT -8. The time now is 06:32 PM.


Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.1
Garage Plus, Vendor Tools vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.

vB.Sponsors