96 No speedometer reading - Ford Powerstroke Diesel Forum

 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 5 Old 06-07-2009, 03:36 PM Thread Starter
Compression Ignition Addict
 
POWERSMOKIN's Avatar
 
Join Date: May 2007
Location: Colorado Springs, CO
Posts: 2,138
Thanks: 2
Thanked 0 Times in 0 Posts
Mentioned: 0 Post(s)
Quoted: 0 Post(s)
Feedback Score: 0 reviews
96 No speedometer reading

Went offroading today. No speedometer reading now. went through mud and rivers. Took the harness off, no contamination. Trans is giving OD OFF OFF OFF OFF OFF OFF flash.

is there any way to test if the circut has power, how to take the plug out??

~Mike Lewis

1996 F-350 CC LB PSD
Beans Stage 1's - 6637 Intake - SD HPOP - 5" Exhaust
E4OD w/ Shift Kit - Sky MFG Reverse Shackle
265,000MI
POWERSMOKIN is offline  
post #2 of 5 Old 06-07-2009, 04:04 PM
Powerstroke.org Fanatic
 
Join Date: Dec 2007
Location: spruce pine,nc
Posts: 108
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Mentioned: 0 Post(s)
Quoted: 0 Post(s)
Feedback Score: 0 reviews
spped sensor is on the rear axle check the harnees going to it
lamarmathis is offline  
post #3 of 5 Old 06-07-2009, 07:14 PM Thread Starter
Compression Ignition Addict
 
POWERSMOKIN's Avatar
 
Join Date: May 2007
Location: Colorado Springs, CO
Posts: 2,138
Thanks: 2
Thanked 0 Times in 0 Posts
Mentioned: 0 Post(s)
Quoted: 0 Post(s)
Feedback Score: 0 reviews
disconnected it, looked at it, put it back in and it worked... perhaps water contamination?

~Mike Lewis

1996 F-350 CC LB PSD
Beans Stage 1's - 6637 Intake - SD HPOP - 5" Exhaust
E4OD w/ Shift Kit - Sky MFG Reverse Shackle
265,000MI
POWERSMOKIN is offline  
post #4 of 5 Old 06-07-2009, 07:18 PM
Shaking the Bush Boss
 
CHUCK's Avatar
 
Join Date: Feb 2007
Location: Salisbury, NC
Posts: 9,740
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Mentioned: 0 Post(s)
Quoted: 0 Post(s)
Feedback Score: 0 reviews
Quote:
Originally Posted by POWERSMOKIN View Post
disconnected it, looked at it, put it back in and it worked... perhaps water contamination?
Yes sir, or just a loose connection.
Glad you found the problem

Chuck
CHUCK is offline  
post #5 of 5 Old 06-07-2009, 08:41 PM Thread Starter
Compression Ignition Addict
 
POWERSMOKIN's Avatar
 
Join Date: May 2007
Location: Colorado Springs, CO
Posts: 2,138
Thanks: 2
Thanked 0 Times in 0 Posts
Mentioned: 0 Post(s)
Quoted: 0 Post(s)
Feedback Score: 0 reviews
nope, interior lights fuse. it was broken from force and wobbled and would make a connection

~Mike Lewis

1996 F-350 CC LB PSD
Beans Stage 1's - 6637 Intake - SD HPOP - 5" Exhaust
E4OD w/ Shift Kit - Sky MFG Reverse Shackle
265,000MI
POWERSMOKIN is offline  
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Ford Powerstroke Diesel Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in









Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome