I'm at Cecil right now. - Ford Powerstroke Diesel Forum
Drag Talk/Racing Lets see them slips, How To's, FAQs

Powerstroke.org is the premier Diesel Truck Forum on the internet. Registered Users do not see the above ads.
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 11-28-2008, 06:01 PM
International Threat
 

Join Date: May 2006
Location: Elkton, MD
Posts: 13,087
Thanks: 0
Thanked 6 Times in 4 Posts
Feedback Score: 1 reviews
I'm at Cecil right now.

I'm here at the dragstrip testing for tomorrow's race.

Truck is doing ok, but still has the same problem.


Launches suck... it falls on its face but still running respectfully. The trans fluid is spot on, and I put a brand new alternator on so it's not a charging problem.

Here are my slips.
1.872 60'
8.62 @ 79.99 1/8
13.529 @ 100.21 Fuel only, trans temp 110*

1.944 60'
8.63 @ 80.94 1/8
13.46 @ 101.52 Fuel only, trans temp closer to 120*


1.920 60'
8.606 @ 81.09
13.42 @ 102 50 shot at 600 psi, couldn't keep the bottle warm. Line blew off




hey i gtg... lines are moving again.
Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
  #2  
Old 11-28-2008, 06:04 PM
duct tape & zip ties

 

Join Date: Jul 2006
Location: Willis, MI
Posts: 10,759
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Send a message via Yahoo to bigcountrysg
Are you launching with too much boost. Maybe it is small problem of turbo stall.
Reply With Quote Quick reply to this message
  #3  
Old 11-28-2008, 06:56 PM
International Threat
 

Join Date: May 2006
Location: Elkton, MD
Posts: 13,087
Thanks: 0
Thanked 6 Times in 4 Posts
Feedback Score: 1 reviews
sixty's got worse on the next two launches (2.25 and 2.3's) I hit 103.6 mph but only ran a 13.6.

Going back tomorrow... will post more when I get home, I'm trying to find my wallet.
Reply With Quote Quick reply to this message
  #4  
Old 11-28-2008, 06:58 PM
duct tape & zip ties

 

Join Date: Jul 2006
Location: Willis, MI
Posts: 10,759
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Send a message via Yahoo to bigcountrysg
Quote:
Originally Posted by Maintain View Post
sixty's got worse on the next two launches (2.25 and 2.3's) I hit 103.6 mph but only ran a 13.6.

Going back tomorrow... will post more when I get home, I'm trying to find my wallet.
Uh oh well if your like me your wallet is probablly under the seat. Because mine is usually in that little slot on the dash.
Reply With Quote Quick reply to this message
  #5  
Old 11-28-2008, 08:56 PM
International Threat
 

Join Date: May 2006
Location: Elkton, MD
Posts: 13,087
Thanks: 0
Thanked 6 Times in 4 Posts
Feedback Score: 1 reviews
Tried spraying this run, but the line blew off at the intake manifold where I have it plumbed.

1.929 60'
8.606 @ 81.09
13.42 @ 102


I see that the threads are stripped but still run anyway. As I was staging the O/D light started blinking and I knew the launch was going to suck. It was a "input shaft/output shaft not matching or something.

2.255 60'
8.9 @ 82.54
13.67 @ 103.16

Tried again. OD light was blinking again as soon as I spooled up.
2.205 60'
8.841 @ 82.74
13.57 @ 103.64
Reply With Quote Quick reply to this message
  #6  
Old 11-28-2008, 09:01 PM
scuffs *****

 

Join Date: Aug 2008
Location: Kettering, OH
Posts: 5,223
Thanks: 0
Thanked 4 Times in 1 Post
Feedback Score: 0 reviews
Send a message via AIM to Tyler
Your trans temp might be getting to high.
Reply With Quote Quick reply to this message
  #7  
Old 11-28-2008, 09:13 PM
International Threat
 

Join Date: May 2006
Location: Elkton, MD
Posts: 13,087
Thanks: 0
Thanked 6 Times in 4 Posts
Feedback Score: 1 reviews
My trans temp won't break 130 degree's... even if I try.
Reply With Quote Quick reply to this message
  #8  
Old 11-28-2008, 09:18 PM
Cynic
 

Join Date: Jun 2007
Location: Fort Worth, Texas
Posts: 11,194
Thanks: 0
Thanked 2 Times in 2 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Sounds like you need to call Brian.
Reply With Quote Quick reply to this message
  #9  
Old 11-29-2008, 03:25 AM
Compression Ignition Addict
 

Join Date: Sep 2006
Location: Scituate, Massachusetts
Posts: 1,395
Thanks: 0
Thanked 1 Time in 1 Post
Feedback Score: 0 reviews
Sorry to hear about the tranny troubles, hopefully BTS will have some insightful words for you.
Reply With Quote Quick reply to this message
  #10  
Old 11-29-2008, 04:16 AM
Let's go B's!!!!

 

Join Date: Mar 2007
Location: Remington, Va. U.S.A.
Posts: 6,023
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 5 reviews
Hope it holds together for you today. Re-drill and tap for the nitrous already will ya?

Sorry I'll miss you guys today, looks like I won't make it up there after all.....
Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now

In order to be able to post messages on the Ford Powerstroke Diesel Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
User Name:
If you do not want to register, fill this field only and the name will be used as user name for your post.
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:

Log-in

Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On



All times are GMT -8. The time now is 03:49 AM.


Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.1
Garage Plus, Vendor Tools vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.

vB.Sponsors