launch at the track - Ford Powerstroke Diesel Forum
Drag Talk/Racing Lets see them slips, How To's, FAQs

Powerstroke.org is the premier Diesel Truck Forum on the internet. Registered Users do not see the above ads.
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 02-04-2010, 08:29 AM
Compression Ignition Addict
 

Join Date: Jun 2008
Location: Ft.Lauderdale
Posts: 368
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 1 reviews
launch at the track

i went to the track lastnight for the first time.. first run i did 2 wheel drive 8psi boost launch and spun really bad n ran 16.04 at 87mph. ..so next run i did 4wheel 20 pound launch n spun all 4 n ran 15.6 at 85mph. what do you guys usually do for launchs not to spin? there was a truck there like mine stock lift tho ran 14.1
Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
  #2  
Old 02-12-2010, 02:16 PM
Powerstroke.org Fanatic
 

Join Date: Feb 2007
Location: Happy Valley, Oregon
Posts: 143
Thanks: 1
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
I'll bet your traction bars are preventing wheelhop but not planting the rear tires very well. I've worked out suspension issues on a few vehicles, but never anything with that much lift.

Regards,
Michael Pliska
Reply With Quote Quick reply to this message
  #3  
Old 02-12-2010, 03:14 PM
Compression Ignition Addict
 

Join Date: Jun 2008
Location: Ft.Lauderdale
Posts: 368
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 1 reviews
yeah i dont get any wheel hop in the back..my front tires jerk the wheel alot when i launch n i hear the tires spinning i actually have it on video.. but i was wonderin if mabye i put stock tires if it would hook better or not rip the wheel so bad?
Reply With Quote Quick reply to this message
  #4  
Old 02-13-2010, 09:49 PM
Compression Ignition Addict
 

Join Date: May 2007
Location: San Antonio TX
Posts: 310
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
try about 12-15psi. maybe the 6.0 is different with boost but thats what i do with my 7.3.....hooks up pretty good for the exeption that i dont have traction bars so i have real bad axle wrap. 40's with power sucks without bars, i already sheared a leaf spring bolt with my blocks
Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now

In order to be able to post messages on the Ford Powerstroke Diesel Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
User Name:
If you do not want to register, fill this field only and the name will be used as user name for your post.
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:

Log-in

Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On



All times are GMT -8. The time now is 02:14 AM.


Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.1
Garage Plus, Vendor Tools vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.

vB.Sponsors