charging problem need help - Ford Powerstroke Diesel Forum
Powerstroke.org is the premier Diesel Truck Forum on the internet. Registered Users do not see the above ads.
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 02-08-2014, 07:17 PM
Powerstroke.org Rookie
 

Join Date: Feb 2014
Posts: 4
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Question charging problem need help

Ok got a 07 6.0 brand new batteries and alt. load tested all tested good put a new a new pig tail wiring harness to alt. replaced glow plug control box. no codes just battery light stays on. something is drawing on the batteries with key off . driving down the road for 1-1/2 with lights on ac on the truck just dies any help thanks.
Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
  #2  
Old 02-08-2014, 07:22 PM
Compression Ignition Addict
 

Join Date: Sep 2012
Location: Louisville, KY
Posts: 422
Thanks: 13
Thanked 15 Times in 15 Posts
Feedback Score: 3 reviews
Send a message via Yahoo to wvrrcarknocker
As I posted in your other thread, try this if you have time.
Reply With Quote Quick reply to this message
  #3  
Old 02-08-2014, 08:15 PM
Can you hear the derail??

 

Join Date: May 2011
Location: Canton and kennesaw
Posts: 20,472
Thanks: 6
Thanked 104 Times in 97 Posts
Feedback Score: 4 reviews
Damn, that's a great idea there
Reply With Quote Quick reply to this message
  #4  
Old 02-08-2014, 09:02 PM
Compression Ignition Addict
 

Join Date: Sep 2012
Location: Louisville, KY
Posts: 422
Thanks: 13
Thanked 15 Times in 15 Posts
Feedback Score: 3 reviews
Send a message via Yahoo to wvrrcarknocker
Though, the more I think about it, the more I think your alternator could be at fault as well. Check your battery voltage with the engine running and make sure you're getting 12.5V+. Wouldn't hurt to get both batteries load tested, and get your alternator tested.
Reply With Quote Quick reply to this message
  #5  
Old 02-18-2014, 10:39 AM
Powerstroke.org Rookie
 

Join Date: Feb 2014
Posts: 4
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Exclamation

The batteries and alt or brand and all.was load tested befor i installed them. could it be a bad ground i found the ground from batery to body its in good shape but the other grounds i dont know where to look
Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Tags
alternator, battery draw, charging system

Quick Reply
Message:
Options

Register Now

In order to be able to post messages on the Ford Powerstroke Diesel Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
User Name:
If you do not want to register, fill this field only and the name will be used as user name for your post.
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:

Log-in

Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On



All times are GMT -8. The time now is 10:36 PM.


Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.1
Garage Plus, Vendor Tools vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.

vB.Sponsors