2006 F350 6.0 low power after driving for 5-15 minutes - Ford Powerstroke Diesel Forum
User Tag List

 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 2 Old 09-02-2013, 10:11 AM Thread Starter
Powerstroke.org Rookie
 
Join Date: Aug 2013
Posts: 1
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
2006 F350 6.0 low power after driving for 5-15 minutes

I have had a handful of times in the past 2 years that when I come to a stoplight that the engine shakes pretty good. But my main problem that just started is that when driving 5-15 minutes I cant seem to get above 1700-2000 rpm without having the engine bog down, let take my foot off the gas pedal and slowly add gas and it seems to come back, but this a every time occurance now. The truck always starts up great hot or cold, never stalls, or backfires. I am not getting any error codes, no smoke, FICM checks out good, changed oil and filter, changed both fuel filters, cleaned and replaced o rings on egr valve.

I would like some ideas, I was thinking injectors but I don't have the normal symptoms, could the engine be starving for fuel?

Thanks
Rob

Last edited by rlafrance; 09-02-2013 at 02:11 PM.
rlafrance is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 2 Old 09-21-2013, 11:22 AM
Powerstroke.org Rookie
 
Join Date: Sep 2013
Location: Los Angeles
Posts: 18
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Quote:
Originally Posted by rlafrance View Post
I have had a handful of times in the past 2 years that when I come to a stoplight that the engine shakes pretty good. But my main problem that just started is that when driving 5-15 minutes I cant seem to get above 1700-2000 rpm without having the engine bog down, let take my foot off the gas pedal and slowly add gas and it seems to come back, but this a every time occurance now. The truck always starts up great hot or cold, never stalls, or backfires. I am not getting any error codes, no smoke, FICM checks out good, changed oil and filter, changed both fuel filters, cleaned and replaced o rings on egr valve.

I would like some ideas, I was thinking injectors but I don't have the normal symptoms, could the engine be starving for fuel?

Thanks
Rob
have you tried to perform a exhaust back pressure test? using a exhaust back pressure sensor PID you can tell whether it has a bad/plugged Cat or not, check air filter first.
VictorFordTech is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Tags
bogging down , low power

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Ford Powerstroke Diesel Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in









Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome