powerloss after egr delete - Ford Powerstroke Diesel Forum
User Tag List

LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 3 Old 09-18-2012, 10:30 PM Thread Starter
Powerstroke.org Rookie
Join Date: Sep 2012
Posts: 1
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
powerloss after egr delete

Hey guys,
I did an EGR delete a while back and ever since I have an extreme loss in power. I have checked all of the tubes. The down pipe, all exhaust connections and injector connections. I have since replaced the FICM because it was throwing codes. During that time I replaced the glow plugs as well. One glow plug was faulty and since it wasn't that big of a deal I changed all of them. I have gone over everything I have read on this forum still cannot find the source of the problem. Also when I did the EGR delete I took apart the turbo and cleaned it. Is it possible to put the veins back in-in the wrong order?

Thank you for any help.
aaronjmurphy is offline  
Sponsored Links
post #2 of 3 Old 10-02-2012, 05:49 AM
Powerstroke.org Rookie
Join Date: Oct 2012
Location: Tri-Cities, WA
Posts: 4
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Did you......

possibly forget to reconnect the turbo actuator pigtail? just asking...had to be asked.
Could you have not gotten all the veins and the ring installed correctly when you did the turbo clean? It sounds to me like you have NO turbo action happening. How about the air line connection from the boost sensor? This hose is on the passenger side of the intake and you would have had it disconnected during the operation of deleting. Is the hose in one piece, no cracks, etc?

Fueltech61 is offline  
post #3 of 3 Old 10-02-2012, 05:52 AM
Compression Ignition Addict
Tmoney511's Avatar
Join Date: Dec 2008
Location: Naples, Florida
Posts: 384
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 1 reviews
Are you getting any trouble codes?

03 6.0 f250 180k, 20" XD Hoss rims, 33" tires, boost, pyro, tranny temp, fuel psi, AirdogII 165, FASS sump, Edge CTS monitor, MBRP straight piped 6" miter cut blk stacks, k&n air intake, SCT w/ Eric's extreme street/extreme x, RECON smoked side mirror turn signals, 05-07 Banks Techni-Cooler Intercooler, Pmax turbo, ARP head studs/FCDP full EGR delete/modified intake manifold, Sinister Coolant Filtration, 12k 55w HID heads/12k 35w HID fogs
Tmoney511 is offline  
Sponsored Links

powerloss, turbo 6.0, vgt assembly

Quick Reply

Register Now

In order to be able to post messages on the Ford Powerstroke Diesel Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:


Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.

Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode

Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome