Powerstroke loses power - Ford Powerstroke Diesel Forum
User Tag List

LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 1 Old 07-09-2012, 02:05 PM Thread Starter
Powerstroke.org Rookie
Join Date: Jul 2012
Posts: 1
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Powerstroke loses power

I have a 1996 Ambulance with the 7.3 Powerstroke Diesel which my buddies and I converted to a tailgating vehicle. It has 27k miles on it. Last year we took it to a diesel mechanic and had a general maintenance and it has been running great.

The vehicle sits for weeks at a time and is stored outside.
It starts right up. The other day we drove it and it would sometimes feel like it is losing power. It did not stall. It just would not accelerate when you gave it gas. Would shift it back to neutral and then back to drive and it would be fine. Then a few minutes later it would do the same thing.

We brought it to the same mechanic and he said it is the Injector Drive Module and wants $2200 to fix it. He said it is labor intensive to replace the module

Any opinions?
iscandan is offline  
Sponsored Links

Quick Reply

Register Now

In order to be able to post messages on the Ford Powerstroke Diesel Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:


Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.

Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode

Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome