long crank and smoking startup 96 f250 - Ford Powerstroke Diesel Forum
Powerstroke.org is the premier Diesel Truck Forum on the internet. Registered Users do not see the above ads.
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 05-06-2012, 08:20 PM
Powerstroke.org Rookie
 

Join Date: May 2012
Location: yacolt washington
Posts: 2
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Angry long crank and smoking startup 96 f250

first off i had $2800 in injector work done to the truck about 2 months ago and about $500 in glowplug work. the truck cranks a little longer than my dads 99 f250 and when it does fire it kind of shakes a little bit and blows a huge cloud of white/blueish smoke and if u let it run for a while and floor the truck it has a delayed gas pedal it bogs down then hits high rpms and blows a cloud of white smoke again. i dont know if this is glowplug problems or if it is injector problems or if that is how the truck is because it is a 96. and also sometimes on my automatic transmission my overdrive light starts to blink and then the truck starts shifting at random times and shifting down and reving up its kinda weird if i pull over shut the truck off for a couple minutes then start it up it usually is fine i dont know what would cause it to do that.
thanks
Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
  #2  
Old 05-06-2012, 08:56 PM
Compression Ignition Addict
 

Join Date: May 2010
Location: Raleigh, NC
Posts: 3,571
Thanks: 11
Thanked 8 Times in 8 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Your trans sounds like it may be needing a rebuild at some point. What was done on the injectors? For that much cash I would hope all 8 were replaced with new. And with the glowplugs I'm assuming 8 new glow plugs and a new GPR?
Reply With Quote Quick reply to this message
  #3  
Old 05-07-2012, 07:55 PM
Powerstroke.org Rookie
 

Join Date: May 2012
Location: yacolt washington
Posts: 2
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
they are all rebuilt injectors all of them and supposably i have all new glowplugs thats what i payed for but it just doesn't seem like it wants to run right once it warms up it runs really good fires up and doesn't smoke but when u floor it, it smokes. and my tranny has only done it maybe 3 times its weird
Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now

In order to be able to post messages on the Ford Powerstroke Diesel Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:

Log-in

Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On



All times are GMT -8. The time now is 06:17 PM.


Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.1
Garage Plus, Vendor Tools vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.

vB.Sponsors