Help! Everything I do makes it worse. - Ford Powerstroke Diesel Forum
Powerstroke.org is the premier Diesel Truck Forum on the internet. Registered Users do not see the above ads.
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 11-06-2011, 05:22 AM
Powerstroke.org Rookie
 

Join Date: Aug 2006
Posts: 8
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Help! Everything I do makes it worse.

I have a 99 F350 with 130k. It does not get used much. It is serviced reguraly.
After driving about 5 miles it started running rough. I accelerated and the service engine soon light came on briefly. I limped home. Upon removing the air filter I found it extremely dirty. I cleaned and reoiled it (K&N) and reinstalled it. No real difference, still running rough. I disconneted both batteries and changed the fuel filter. Reconnected batteries, started truck. It idled fine, very smooth. As I started to test drive it, it began running rough. When turning around to return (about 1/4 mile) it died and will not restart. I checked the fuel filter installation and found nothing wrong.
Any advise, other than to let someone that knows what they are doing work on it?
Also, I do not have access to a scanner.
All help and advice appreciated.
Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
  #2  
Old 11-06-2011, 06:31 AM
Banned
 

Join Date: Jan 2011
Location: Maine
Posts: 4,240
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 5 reviews
Send a message via Skype™ to ToMang07
Does the Tach move when cranking?

Is the WTS (Wait to Start) light coming on/off like normal?

All fuses checked/good?


Reply With Quote Quick reply to this message
  #3  
Old 11-06-2011, 06:32 AM
Banned
 

Join Date: Jan 2011
Location: Maine
Posts: 4,240
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 5 reviews
Send a message via Skype™ to ToMang07
Also, where you located? Might be someone local who can scan it for you! Good luck!
Reply With Quote Quick reply to this message
  #4  
Old 11-06-2011, 08:16 AM
Powerstroke.org Rookie
 

Join Date: Aug 2006
Posts: 8
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
ToMang07
Thank you for your response. Yes, the tach moves when cranking, the WTS light comes on and goes off properly, and all fuses have check out ok. The engine will "almost start", knocking badly when it does and runs for a couple of seconds.
All help appreciated.
Reply With Quote Quick reply to this message
  #5  
Old 11-06-2011, 08:18 AM
Powerstroke.org Rookie
 

Join Date: Aug 2006
Posts: 8
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
ToMang07
Sir, I am located in Boerne, Tx 78006, about 20 miles north of northwest San Antonio, Tx.
Reply With Quote Quick reply to this message
  #6  
Old 11-06-2011, 08:24 AM
Powerstroke.org Rookie
 

Join Date: Aug 2006
Posts: 8
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
ToMang07
Also, sir, I am not familiar with this site and have had gread difficulty finding my post as well as other searches. You are welcome to email me at: bubbaslater@aol.com
Thank you
Reply With Quote Quick reply to this message
  #7  
Old 11-07-2011, 02:23 PM
Powerstroke.org Rookie
 

Join Date: Aug 2006
Posts: 8
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Guess I said or did something wrong. No response for anyone.
Reply With Quote Quick reply to this message
  #8  
Old 11-13-2011, 11:41 AM
Powerstroke.org Rookie
 

Join Date: Nov 2011
Posts: 10
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
it could be the IDM module injector-control-module
Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now

In order to be able to post messages on the Ford Powerstroke Diesel Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:

Log-in

Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On



All times are GMT -8. The time now is 03:19 PM.


Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.1
Garage Plus, Vendor Tools vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.

vB.Sponsors