Need input on no-start issue and parts finding - Ford Powerstroke Diesel Forum
Powerstroke.org is the premier Diesel Truck Forum on the internet. Registered Users do not see the above ads.
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 10-19-2011, 04:22 PM
Compression Ignition Addict
 

Join Date: Feb 2010
Location: Fayettnam, NC (Centennial, CO)
Posts: 275
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Need input on no-start issue and parts finding

Hey yall, sorry I ain't been on in a while... lots of other stuff going on in my life.
Anyway, first question. I replaced the fuel filter on my truck (OBS) today, and now it won't start. It started right after I replaced it and ran for about a minute, then died and won't fire again. I removed the filter and checked the filter housing (fuel bowl?), and it seems to be flowing fine... it was full of clean looking fuel. Didn't see anything floating around in there or anything to indicate something was blocked. Replaced the filter and tried again... nothing.
Any ideas? Simply replacing the filter is pretty tough to f*ck up, but it'd be a pretty big coincidence for it to stop running after I do something with the fuel system.

Second question. Anybody have a good source for a new rear pinion yoke (Sterling 10.25 axle)? I'm supposed to be trading this truck for a rifle on Friday, so I need to get it running and find a yoke ASAP, but all of the parts stores I've checked with can't get the part here till next week or don't have it whatsoever.
Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
  #2  
Old 10-23-2011, 02:47 PM
Compression Ignition Addict
 

Join Date: Feb 2010
Location: Fayettnam, NC (Centennial, CO)
Posts: 275
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Got it fixed. When I replaced the fuel filter, a little fuel spilled and must have shorted out the wires by the housing. 30amp fuse under the hood and it fired right up.
Also, the "wait to start" light did not come on when it wasn't starting.
So, if you replace the fuel filter and your "wait to start" light isn't coming on, check your fuse box.
Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now

In order to be able to post messages on the Ford Powerstroke Diesel Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
User Name:
If you do not want to register, fill this field only and the name will be used as user name for your post.
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:

Log-in

Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On



All times are GMT -8. The time now is 02:53 PM.


Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.1
Garage Plus, Vendor Tools vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.

vB.Sponsors